sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Συνελήφθη υπάλληλος του ΟΕΚ για δωροδοκία και εκβίαση



Για δωροδοκία και εκβιασμό κατηγορείται ένας 65χρονος πολιτικός μηχανικός που εργάζεται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Ο συλληφθείς είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων σε σπίτια προς αγορά ή ανέγερση, που προορίζονται για τους δικαιούχους του ΟΕΚ μέσω δανειοδοτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία 57χρονης, ο 65χρονος υπάλληλος ζητούσε εκβιαστικά από την ίδια το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να της εγκρίνει την αγορά διαμερίσματος που είχε εντοπίσει στην περιοχή της Γλυφάδας, μέσω δανειοδοτικού προγράμματος του ΟΕΚ. Το ποσό αυτό, στη συνέχεια και ύστερα από μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, έπεσε στα χίλια 1.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης, η 57χρονη δικαιούχος είχε υποβάλει - από τα τέλη Μαρτίου 2010 - και της εγκρίθηκε η αγορά διαμερίσματος μέσω προγράμματος ΟΕΚ, για το οποίο υπέβαλε - στα μέσα Ιουλίου του 2010 - τον αντίστοιχο φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αμέσως μετά, ο συλληφθείς, επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να ρυθμίσουν το χρόνο αυτοψίας του διαμερίσματος, ωστόσο, σε δεύτερη επικοινωνία μαζί της, της ανέφερε ότι αυτή αναβάλλεται λόγω διακοπής των δανείων του ΟΕΚ.

Το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, 9 Σεπτεμβρίου, επικοινώνησε για τρίτη φορά μαζί της. Ζήτησε εκβιαστικά αρχικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να τροποποιήσει, όπως αναιτιολόγητα ανέφερε σε αυτήν, τις ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών σε προγενέστερο χρόνο, καθώς και να πραγματοποιηθεί η αυτοψία τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας.

Η 57χρονη ανέβαλε το ραντεβού για τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια, αφού ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, συμφώνησε, ύστερα από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 65χρονο υπάλληλο, να επισκεφθούν το διαμέρισμα σήμερα, καταλήγοντας τελικά στο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Σήμερα το πρωί, αφού είχαν προσημειωθεί τα χρήματα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετέβησαν και οι δύο στο διαμέρισμα της Γλυφάδας όπου πραγματοποιήθηκε η αυτοψία. Στην έξοδό τους από την πολυκατοικία, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν τον 65χρονο πολιτικό μηχανικό, με τα προσημειωμένα χρήματα στην τσέπη του παντελονιού του.

Ο 65χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...