sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Οι τιμές της βενζίνης στο Ηράκλειο


Μέσα στη γενικότερη αύξηση των καυσίμων που βιώνουμε όλοι όσοι ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο Ηράκλειο δεν παύουν να υπάρχουν και σημαντικές διαφορές, οι οποίες καταγράφονται σε βενζινάδικα μέσα στον ιστό της πόλης.
Οι διαφορές αυτές φτάνουν έως και τα 10 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί, οι οποίοι αναζητούν φτηνότερες λύσεις, σίγουρα αποζημιώνονται.
Μάλιστα, υπάρχουν και πρατήρια υγρών καυσίμων τα οποία βρίσκονται στην ίδια οδό αλλά έχουν διαφορετικές τιμές.
Η «Τ» κατέγραψε τις διαφορές που εντόπισε σε 15 βενζινάδικα μέσα στον ιστό της πόλης, τα οποία
και παρουσιάζει.
Η φτηνότερη βενζίνη που καταγράφηκε είναι 1,53 λεπτά στα πρατήρια ΕΚΟ της οδού Λεβήνου και της οδού Θερίσου, ενώ η ακριβότερη είναι 1.62,9 ευρώ στο πρατήριο BP, το οποίο βρίσκεται στην αρχή της λεωφόρου Νικολάου Πλαστήρα.
Λεωφόρος Ικάρου
Στην αρχή της Ικάρου έως και το σημείο του Πόρου υπάρχουν δύο βενζινάδικα, τα οποία έχουν μικρή διαφορά. Συγκεκριμένα, στο Shell που βρίσκεται στην αρχή της λεωφόρου έχει 1.57,9 ευρώ, ενώ στο BP το οποίο βρίσκεται μετά τα φανάρια της Εθνικής Αντιστάσεως έχει 1.58,9 ευρώ.
Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως
Στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως υπάρχουν τρία βενζινάδικα. Το πρώτο, είναι της BP και έχει 1.58,6 ευρώ στην αρχή της λεωφόρου. Προχωρώντας συναντάμε ένα EKO με 1.58,5 ευρώ, ενώ στο ύψος του Galaxy υπάρχει ένα Shell που έχει 1.57,9 ευρώ.
Λεωφόρος Κνωσού
Στη λεωφόρο Κνωσού υπάρχουν αρκετά βενζινάδικα και η τιμή τους διακυμαίνεται από 1.57 ευρώ έως και 1.62,9 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στη λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του Νεκροταφείου του Αγίου Κωνσταντίνου υπάρχει ένα BP που έχει 1.62,9 ευρώ τη βενζίνη, στη συνέχεια συναντάμε ένα ΕΚΟ, το οποίο έχει 1.57 ευρώ, ενώ την ίδια τιμή έχει και το Shell που βρίσκεται στο ύψος της Φορτέτσας, λίγο πριν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Λεωφόρος 62 Μαρτύρων
Η λεωφόρος 62 Μαρτύρων έχει τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι τιμές της βενζίνης είναι από 1.54 ευρώ έως 1.55,9 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το πρατήριο ΕΚΟ που βρίσκεται έξω από την ΕΑΣΗ έχει 1.54 ευρώ. Προχωρώντας στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων βρίσκουμε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων BP το οποίο έχει 1.55,9 ευρώ, ενώ αμέσως μετά ένα Shell έχει 1.54.9 ευρώ. Την ίδια τιμή έχει και το αμέσως επόμενο, το ΕΚΟ (μετά το Τζάμπο).
Υπόλοιπα
Στην οδό Λεβήνου υπάρχει ένα πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ, το οποίο έχει τιμή 1.53 ευρώ, ενώ την ίδια τιμή έχει και το ΕΚΟ στην οδό Θερίσου στο ύψος της πεταλοειδούς. Την ίδια στιγμή, στην αρχή της λεωφόρου Νικολάου Πλαστήρα έχει ένα βενζινάδικο BP, το οποίο έχει τη βενζίνη 1.62.9 ευρώ.
Πρώτοι στην Ευρώπη
Σύμφωνα με πρόσφατα και επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, οι Έλληνες φαίνεται να πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό τουλάχιστον υποδεικνύουν τα στοιχεία της Κομισιόν, που στηρίζονται στη μέση τιμή, την οποία καταγράφουν σε εβδομαδιαία βάση οι μετρήσεις του ΠΕΚΑ σε δείγμα 2.300 πρατηρίων.
Με εξαίρεση την Ολλανδία, οι καταναλωτές φαίνεται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να φουλάρουν το ντεπόζιτό τους, ενώ πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι η χρήση του αυτοκινήτου για τις μεταφορές τους, θα αποτελεί σε λίγο καιρό είδος πολυτελείας και αρκούνται στο να βάζουν 10 με 20 ευρώ βενζίνη την εβδομάδα, περιορίζοντας και τις μετακινήσεις τους.
Από την πλευρά τους οι βενζινοπώλες παρατηρούν διψήφια μείωση του τζίρου τους, που κυμαίνεται από 30 έως 35%.
Από τις 9 Φεβρουαρίου, η μέση τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνθηκε κατά 42 λεπτά το λίτρο, φτάνοντας τα 1,53 ευρώ, ενώ πλέον σε 20 νομούς της χώρας η τιμή της αμόλυβδης εκτινάχτηκε στο 1,60 έως 1,70 ευρώ το λίτρο.
Δεδομένης της παρούσας οικονομικής συγκυρίας και των παράλληλων αυξήσεων σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, η μείωση της ζήτησης στη βενζίνη έφτασε σε διψήφιο αριθμό και η μείωση ζήτησης πετρελαίου έχει ήδη ξεπεράσει το 20%।

πηγή: tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...