sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Επιμένει στην ανέγερση οικισμών το Ισραήλ


Το Τελ Αβίβ δεν σκοπεύει να παρατείνει το μορατόριουμ στην ανέγερση νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, το οποίο λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος.
"Ο πρωθυπουργός (Μπενιαμίν Νετανιάχου) δεν έχει αλλάξει στάση όσον αφορά το
θέμα αυτό: δεν υπάρχει καμία απόφαση για την παράταση του μορατόριουμ πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Χθες ολοκληρώθηκαν οι απευθείας ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες παρουσία της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, χωρίς να επιλυθεί το ζήτημα της ισραηλινής εποικιστικής πολιτικής στη Δυτική 'Οχθη, το πάγωμα της οποίας έχουν ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Αίγυπτος.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επέβαλε 10μηνο μορατόριουμ στις 25 Νοεμβρίου του 2009 στην εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική 'Οχθη, όπου κατοικούν περίπου 300.000 εβραίοι έποικοι, ύστερα από επιμονή της Ουάσινγκτον.
Οι ΗΠΑ το θεωρούσαν απαραίτητο για την έναρξη των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών, οι οποίες άρχισαν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2010 στην Ουάσινγκτον.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...