sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Οι έφηβοι εξελίσσονται σε… γερά ποτήρια

Το 23% των ανηλίκων έχει μεθύσει τουλάχιστον 1 φορά

Ένας στους επτά εφήβους, ηλικίας από 11 έως 16 χρόνων, έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του μια κατάσταση απόγνωσης από συνομήλικους φίλους του που έχουν προβλήματα με το αλκοόλ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Ερυθρός Σταυρός της Βρετανίας, που έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά του αλκοολισμού στους νέους.

Το 10% των 2.500 ερωτηθέντων νέων ανέφερε ότι στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών υπήρξε μάρτυρας συμπτωμάτων ασθένειας ή κατάπτωσης ή κατάστασης αφασίας που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ από συνομήλικο φιλικό του πρόσωπο. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι είδαν φίλους τους να λιποθυμούν και οι άλλοι κατήγγειλαν ότι είδαν φίλους τους να πέφτουν και να τραυματίζονται σοβαρά επειδή ήταν μεθυσμένοι.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι νεαροί Βρετανοί εξελίσσονται σε γερά ποτήρια και ότι το 23% των εφήβων ηλικίας από 11 έως 16 χρόνων έχει μεθύσει δύο-τρεις φορές στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των νέων με στόχο να μάθει κάθε παιδί -είτε πίνει είτε όχι- πως να μπορεί να αντιμετωπίσει μια κρίση από το αλκοόλ.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...