sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ....

" ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ"
"ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η 4ωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει το σωματείο μας 9-12 στο υποκατάστημα Ηρακλείου της επιχείρησης «Φωκάς» με αιτήματα να παρθούν πίσω οι απολύσεις των δυο συναδελφισσών μας και να μην γίνει καμία άλλη απόλυση, ήταν επιτυχημένη. Το κατάστημα δεν δούλεψε, παρόλες τις προσπάθειες της εργοδοσίας που έπεσαν στο κενό.

Καταγγέλλουμε ότι με εντολή της διεύθυνσης του Φωκά, η διευθύντρια του υποκαταστήματος υποχρέωσε τις εργαζόμενες να έρθουν από τα χαράματα στο κατάστημα (πριν τις 7:30 ενώ το κατάστημα ανοίγει 9:00) ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το σωματείο αλλά και να τσεκάρει ποιες θέλουν να απεργήσουν.
Επίσης η αστυνομία για μια ακόμα φορά έδωσε το «δυναμικό» παρόν ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του «Φωκά» από νωρίς, απειλώντας με «επεισόδιο» αν το σωματείο επιχειρήσει να περιφρουρήσει τη στάση εργασίας. Φυσικά οι μεθοδεύσεις της επιχείρησης «Φωκάς» και αστυνομίας να τρομοκρατήσουν το σωματείο έπεσαν στο κενό. Αφού λοιπόν είδαν ότι ήμασταν αποφασισμένοι, έβαλαν «τα μεγάλα μέσα». Με την παρουσία του κ. Μιχάλη Βισκαδούρου, υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, επιχείρησαν για δεύτερη φορά να σπάσουν την περιφρούρηση, αυτή τη φορά με νουθεσίες για το «τι θα γίνει εδώ επιτέλους». Μάλιστα ο κ. Βισκαδούρος επικαλέστηκε και τη συνδικαλιστική του ιδιότητα για να μας πείσει ότι δεν κάνουν έτσι οι συνδικαλιστές!
Όσο και αν κοπίασαν «Φωκάς» και αστυνομία, η συνεργασία τους στο να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις μας, να κατατρομοκρατήσουν τους εργαζόμενες στο «Φωκά» αλλά και σε όλο το Ηράκλειο δεν απέδωσε κανένα όφελος. Η συμμετοχή των συναδέλφων και η αλληλεγγύη τους έσπασε την τρομοκρατία. Η ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα του σωματείου σε όλη την Καλοκαιρινού ήταν θεαματική.
Συνεχίζουμε τον αγώνα αυτόν, κόντρα στις απολύσεις στο Φωκά αλλά και σε κάθε επιχείρηση που απολύει, αλλάζει τις συμβάσεις και μειώνει μισθούς. Στον αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς θα σπάσουμε την τρομοκρατία της εργοδοσίας και του κράτους. Στον αγώνα αυτό καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει, να γίνει μέλος του σωματείου, να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο.
Με αιτήματα όχι στις απολύσεις, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι στη μερική απασχόληση. Όχι στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ "

πηγή : http://www.2810.gr गर

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...