sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοσιογράφος του Watergate «καίει» τον Ομπάμα

Ένα νέο βιβλίο-καταπέλτης για την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα βγαίνει την επόμενη εβδομάδα στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

«Οι Πόλεμοι Του Ομπάμα» (Obama's Wars) του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ είναι ένα βιβλίο με άξονα τις ακανθώδεις σχέσεις ΗΠΑ - Αφγανιστάν που σκιαγραφείται μια κυβέρνηση απόλυτα διχασμένη, με
κορυφαίους συμβούλους του Ομπάμα να θεωρούν ότι η στρατηγική για το Αφγανιστάν δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να συγκρούονται με σκληρότητα τους τελευταίους 20 μήνες.

Αν και πολλές από τις εσωτερικές συγκρούσεις είναι γνωστό και στο ευρύ κοινό ότι υπήρξαν, στις 464 σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτονται άγνωστες ως τώρα πτυχές και γίνεται σαφές ότι οι διαφωνίες ήταν σε πολύ υψηλότερη ένταση απ' ό,τι ήταν γνωστό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, στη διάθεση της οποίας περιήλθε ένα αντίτυπο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου, την 27η Σεπτεμβρίου.

Ο Ομπάμα περιγράφεται ως «πρόεδρος με τρόπους καθηγητή», ο οποίος ανέθεσε στους συμβούλους του «ασκήσεις για το σπίτι», αλλά αντέδρασε επιθετικά στην προσπάθεια της στρατιωτικής ηγεσίας να υπάρξει τριπλασιασμός του επιπέδου των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σημειώνουν οι Times.

Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Γούντγουορντ, στέλεχος στην Washington Post, απέκτησε τεράστια φήμη, αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ που οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.

Το βιβλίο βασίζεται σε διαβαθμισμένα έγγραφα και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές του.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο είναι ότι η CIA διαθέτει ένα «μυστικό στρατό», με μέλη κυρίως Αφγανούς, που συλλαμβάνουν και σκοτώνουν Ταλιμπάν και προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στις παραμεθόριες περιοχές των φυλών, ενώ κατά τους Times αποκαλύπτεται πως ο Αφγανός πρόεδρος, Χάμιντ Καρζάι, πάσχει από μανιοκατάθλιψη και παίρνει φάρμακα .πηγή:जौगला



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...