sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Sinn επικεφαλής του Γερμανικού IFO – Προβλέπει κατάρρευση τραπεζών αν….

 
Το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης της οικονομίας δεν αποκλείει ο Werner Sinn, head of the prestigious IFO Institute in Munich
Αν τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μακρό  διάστημα θα συνέβαλλαν ώστε να ξεσπάσουν κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.
Werner Sinn υποστηρίζει ότι τα μέτρα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση.
Εκτίμησε ότι  πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου».
Μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία έχει σε γενικές γραμμές διατηρήσει τη συνοχή της παρά τις απεργίες και τα επεισόδια, ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας που όπως είπε συνήθως εμφανίζεται κατά το δεύτερο έτος σε περιπτώσεις τόσο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.
Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα στήριξης  από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Πιστεύει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είναι το λιγότερο επώδυνο μέτρο αν και αυτό θα συμβάλλει στην κατάρρευση των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον Werner Sinn ο κύκλος της δεύτερης φάσης της ελληνικής κρίσης έχει ξεκινήσει.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...