sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

MEGA-«πρατήριο»



Το MEGA έχει αναλάβει εργολαβικά να ανακρίνει κάθε βράδυ στο δελτίο των ειδήσεών του τον εκπρόσωπο κάθε κλάδου που «τολμά» να διαμαρτύρεται εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.
Τις τελευταίες μέρες από την ανάκριση περνούν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, οι οποίοι καλούνται από τους Καψήδες να
ομολογήσουν ότι είναι οι υπαίτιοι της κερδοσκοπίας στα υγρά καύσιμα.
*
Το MEGA αποτελεί ένα από τα βασικότερα (αν όχι το βασικότερο)... «πρατήριο» της κυβερνητικής πολιτικής στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Δηλαδή, είναι βαστάζος, χειροκροτητής και προπαγανδιστής της πολιτικής που, μόνο φέτος, έχει αυξήσει τρεις φορές τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα!
*
Το MEGA είναι ο «μέγας» θιασώτης εκείνης της νομιμότητας, της νομιμότητας που παράγουν οι νόμοι, οι αποφάσεις και τα μνημόνια της κυβέρνησης, που έχει ως συνέπεια, σήμερα, η τιμή του 1 λίτρου αμόλυβδης βενζίνης να είναι κατά 65% φόροι.
*
Το MEGA, επίσης, διατηρεί προνομιακή σχέση με τον Ομιλο Βαρδινογιάννη, τον εκ των βασικών μετόχων του σταθμού κατά την ίδρυση του συγκεκριμένου τηλεοπτικού δικτύου. Στον Ομιλο Βαρδινογιάννη ανήκει το ένα από τα δύο διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα. Αποτελεί, δηλαδή, το βασικό μονοπώλιο που, μαζί με το μονοπώλιο του Λάτση, καθορίζουν την τιμή διυλιστηρίου των υγρών καυσίμων. Σήμερα, η τιμή του 1 λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης, είναι κατά 30% η τιμή διυλιστηρίου.
*
Το MEGA δεν μπορεί (με τόσους έγκριτους ρεπόρτερ που διαθέτει) να μη γνωρίζει ότι στην τιμή του 1 λίτρου της τιμής της αμόλυβδης περιλαμβάνεται ένα 4% που αποτελεί το ποσοστό κέρδους των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών.
***
Κι όμως!
Ενώ το 65% της τιμής της βενζίνης είναι φόροι που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική (η πολιτική που στηρίζει το MEGA),
ενώ το 30% είναι η τιμή διυλιστηρίου (με τον ιδιοκτήτη του οποίου το MEGA διατηρεί ειδικές σχέσεις),
ενώ το 4% της τιμής της βενζίνης είναι ποσοστό κέρδους των εταιρειών εμπορίας (στις οποίες το MEGA κάνει πλάτες;),
το «μεγάλο κανάλι» έχει ανακαλύψει ότι η κερδοσκοπία βρίσκεται σε εκείνο το... 1%, που αποτελεί το περιθώριο κέρδους των βενζινοπωλών!
*
Δεν αποκλείεται (αφού το λέει το MEGA...) να είναι κι έτσι.
Αλλά πότε το MEGA θα καλέσει τους φορομπήχτες, όπως ο Παπακωνσταντίνου, για να τον ανακρίνει (και όχι για να τον «ξεσκονίσει»), πότε θα καλέσει τον Βαρδινογιάννη για να τον ανακρίνει, όπως κάνει με τους πρατηριούχους;
Ετσι, δηλαδή, για να μας αποδείξει - σε μια κατ' αντιπαράσταση... ανάκριση - ότι την κερδοσκοπία στα καύσιμα δεν (!) τη διενεργούν αυτοί που καθορίζουν το 99% της τιμής τους, αλλά οι βενζινοπώλες, που συμμετέχουν μόλις στο 1% της τιμής τους...

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...