sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου το 2007 για το πετρέλαιο θέρμανσης;


Τώρα θέλουν να αυξήσουν την τιμή του το πετρελαίου θέρμανσης ενώ για επίδομα, ούτε λόγος να γίνεται. Και επειδή είμαστε λίγοι, γνωριζόμαστε και θυμόμαστε τι λέει ο καθένας, σας μεταφέρουμε αυτούσιο άρθρο του Βουλευτή Κοζάνης (!) Γ. Παπακωνσταντίνου της Πέμπτης, 15 Νοεμβρίου, 2007
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει για το επίδομα θέρμανσης
“Το πετρέλαιο έχει πλέον φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι και αυτή η άνοδος της τιμής του έχει προκαλέσει ένα νέο ανατιμητικό κύμα στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων πλήττεται όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα εξαιτίας της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας που επικρατούν στην αγορά, λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών ελέγχων και της αδράνειας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση. Με το χειμώνα μπροστά μας, η αναμενόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να πλήξει – ιδιαίτερα δε στη Βόρειο Ελλάδα – σημαντικά το εισόδημα των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, την ίδια στιγμή που στο κράτος εισρέουν μεγάλα ποσά από την φορολογία των καυσίμων…
…Ήδη μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Οκτωβρίου 2007 η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, αυξήθηκε κατά περίπου 40% πράγμα που προδικάζει ιδιαίτερα σημαντική αύξηση και της δαπάνης των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης. Την ίδια στιγμή, το χειμώνα 2006 – 2007, το κράτος εισέπραξε επιπλέον περίπου 850 εκατ. ευρώ μόνο από την εφαρμογή του Φ.Π.Α. στις αυξημένες τιμές των καυσίμων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται παρά ταύτα πεισματικά και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, να χορηγήσει «Επίδομα Θέρμανσης» στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
Κι αυτό ενώ την περίοδο 2000 – 2001, όταν σημειώθηκαν μικρές ανατιμητικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου, με τιμή μάλιστα 32 δολάρια το βαρέλι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία, χορήγησε στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οικονομική ενίσχυση με διάθεση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σήμερα που η τιμή του πετρελαίου προσεγγίζει τα 100 δολάρια το βαρέλι και το Ελληνικό Δημόσιο έχει αυξήσει τα έσοδά του από την φορολογία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για να χορηγηθεί το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, και τους μακροχρόνια άνεργους της χώρας. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από κοινού καταθέσαμε ήδη σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή.
Με την πρόταση καθιερώνεται το επίδομα θέρμανσης υπό την μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης. Δικαιούχοι προτείνεται να είναι οι μισθωτοί που αμείβονται με τον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτερο μισθό ή ημερομίσθιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι που δικαιούνται Ε.Κ.Α.Σ., οι μακροχρόνια άνεργοι. Το ύψος του επιδόματος προτείνεται να κυμανθεί ανάλογα με τις περιοχές της χώρας και στην περιοχή μας να είναι 400 Ευρώ.
Εδώ, λοιπόν, στη συζήτηση αυτής της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, θα φανεί καθαρά η περίφημη «κοινωνική ευαισθησία» την οποία διατείνεται πως έχει η κυβέρνηση. Θα φανούν οι επιλογές της και θα ξεσκεπαστούν οι προτεραιότητές της. Με ποιους είναι, ποιους στηρίζει, ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και για ποιών κοινωνικών στρωμάτων τα συμφέροντα αδιαφορεί.”

 http://pentapostagma.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...