sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ογκώδης διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας στο Βερολίνο



Την αντίδρασή τους στην «παράταση ζωής» που έδωσε η γερμανική κυβέρνηση στο Βερολίνο εξέφρασαν με μια δυναμική διαδήλωση δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί.

Κρατώντας κιτρινοπράσινα μπαλόνια και πανό που ανέγραφαν: "Πυρηνική ενέργεια: φτάνει!" και "Πυρηνική ενέργεια; Όχι, ευχαριστώ" οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την
καγκελαρία.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν νέοι και γέροι, με τις οικογένειες ή με τους φίλους τους, γονείς με τα μωρά τους στο καρότσι ή με παιδιά σκαρφαλωμένα στους ώμους τους.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές σχεδόν 100.000 άνθρωποι (για τουλάχιστον 37.000 έκανε λόγο η γερμανική αστυνομία) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες και ριζοσπαστική αριστερά του Ντι Λίνκε).
Στις αρχές του μήνα, η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ έδωσε παράταση στην ημερομηνία για τον τερματισμό της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση του προκατόχου της, Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Σύμφωνα με την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης οι 17 πυρηνικοί αντιδραστήρες της χώρας που επρόκειτο να κλείσουν το 2022, θα συνεχίσουν να λειτουργούν για άλλα 8 έως και 14 χρόνια, ανάλογα με το πόσο παλαιοί είναι. Ο τελευταίος υπολογίζεται ότι θα κλείσει γύρω στο 2040.
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...