sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Mυστηριώδης θάνατος του Ρώσου υπαρχηγού της GRU



Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες θανάτου του 52χρονου Αντιστράτηγου Yuri Ivanov, υποδιευθυντή της πανίσχυρης ρωσικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GRU).
O Ιvanov βρέθηκε νεκρός (στην...
ουσία ξεβράστηκε σε παραλία) στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας στις 16 Αυγούστου αλλά το πτώμα του αναγνωρίστηκε μία εβδομάδα αργότερα, οπότε και δημοσιοποιήθηκε ο θάνατός του στις 28 του μηνός.

Επίσημα, ο θάνατός του Ivanov αποδίδεται σε πνιγμό ενώ κολυμπούσε κατά τη διάρκεια οικογενειακών καλοκαιρινών διακοπών. Στη πραγματικότητα, ο ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος εθεάθη για τελευταία φορά σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην υπό κατασκευή ρωσική ναυτική βάση στη Ταρτούς της Συρίας. Τα ίχνη του εξαφανίστηκαν όταν αναχώρησε για προγραμματισμένη συνάντηση με στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας, αναφέρει η τουρκική Vatan.
Στο παρελθόν ο Ιvanov είχε αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής επιχειρήσεων για την εξουδετέρωση Τσετσένων τρομοκρατών. Το 2004, δύο στελέχη της GRU ανατίναξαν το αυτοκίνητο που επέβαινε ο Ζelimkhan Yandarbiyev, ηγετικό στέλεχος των Τσετσένων αυτονομιστών, που βρισκόταν στο Κατάρ. Οι δύο Ρώσοι πράκτορες καταδικάστηκαν από δικαστήριο του Κατάρ σε ισόβια και μεταφέρθηκαν το 2005 στη Ρωσία για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους, οπότε και εξαφανίστηκαν.



http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...