sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ένταση στη Βουλή με τους φορτηγατζήδες



Έξω από τη Βουλή παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Ήδη προχώρησαν σε αποκλεισμό της Λ. Αμαλίας, μιας εκ των κεντρικότερων οδικών αρτηριών της Αθήνας, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα.
Η προσπάθεια να αποκλείσουν το Σύνταγμα από την πρόσβαση των αυτοκινήτων δημιούργησε
συνθήκες έντασης μεταξύ των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και της Αστυνομίας, καθώς οι ιδιοκτήτες απαγόρευσαν ακόμα και την αναστροφή των λεωφορείων, προκειμένου να «απεγκλωβιστούν» από το Σύνταγμα.
Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένταση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, ενώ απαίτησαν να απομακρυνθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία δύο ιδιωτικών σταθμών.
Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. έξω από τη Βουλή, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία, εν όψει της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής, που αφορά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Στις 13:00 σήμερα το μεσημέρι οι μεταφορείς έκαναν πράξη τις απειλές τους και έκλεισαν αιφνιδιαστικά το ρεύμα προς Αθήνα στη Λ. Καβάλας στο ύψος της γέφυρας του Σκαραμαγκά και τα δύο ρεύματα επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Άνδρες της Τροχαίας προσπαθούν να καθοδηγήσουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς προκειμένου να βρουν διέξοδο εκτός της Ε.Ο.

Στις 21:40 χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα, η οποία προβαλλόταν σε video wall, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη και επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των ΜΑΤ.


(Φωτιά σε χαρτιά επί της Λ. Αμαλίας)

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και φωτοβολίδων κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Προς στιγμήν, επικράτησε ένταση, ενώ λίγη ώρα αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και πάλι.


(Οι διαμαρτυρόμενοι παρακολουθούν την ομιλία στο video wall)

Σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους, μεταξύ εκείνων που επιτέθηκαν εναντίον των ΜΑΤ υπήρχαν και άγνωστα σε αυτούς άτομα, τα οποία, όταν ρωτήθηκαν σε ποιο σωματείο ανήκουν, τράπηκαν σε φυγή.

Αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα στους βουλευτές, οι οποίοι θα κληθούν σήμερα να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που απελευθερώνει το δικό τους επάγγελμα.

Οι μεταφορείς στον Άγνωστο Στρατιώτη
Οι μεταφορείς στον Άγνωστο Στρατιώτη

Από χθες το πρωί, από κάθε γωνιά της Ελλάδας έφταναν αντιπροσωπείες οδηγών, για να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Ως σημείο προσυγκέντρωσης είχε οριστεί η οδός Πειραιώς έξω από τα γραφεία του συνδικάτου τους.

Νωρίτερα ένας εκ των μεταφορέων ακούμπησε δύο σημαίες, μία μαύρη και μία ελληνική πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τότε ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Τζωρτζάτος, παρενέβη και εξήγησε στον συνάδελφο του ότι η κινητοποίηση τους δεν έχει
Έβαλαν σημαίες πάνω στο μνημείο
Έβαλαν σημαίες πάνω στο μνημείο
καμιά σχέση με μαύρες σημαίες και βεβήλωση των εθνικών μνημείων. Έτσι οι σημαίες απομακρύνθηκαν αμέσως.

Για μερικά λεπτά που επικράτησε ένταση, όταν οι απεργοί βρίσκονταν πάνω στα σκαλιά του μνημείου, απομακρύνθηκαν οι τσολιάδες της προεδρικής φρουράς, οι οποίοι και επανήλθαν στις θέσεις τους τρία λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  περίπου 3.000 φορηγατζήδες διαδήλωσαν χθες.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά επικράτησαν συνθήκες κυκλοφοριακής ασφυξίας.













 


 
 Η προσυγκέντρωση των μεταφορέων έγινε στην οδό Πειραιώς

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...