sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα πρόταση ειρήνης από την ΕΤΑ

Η βασκική εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση ΕΤΑ, είναι έτοιμη να κάνει και άλλα βήματα, εκτός από την ανακοίνωσή της για κατάπαυση του πυρός, αναφέρει η εφημερίδα Gara, επικαλούμενη νέο μήνυμα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στο σημερινό της φύλλο, η ΕΤΑ προτίθεται να
σεβαστεί την Διακήρυξη των Βρυξελλών, αν η Ισπανία και η Γαλλία κάνουν αντίστοιχα πολιτικά βήματα.

«Μπροστά στην αδιαλλαξία της Γαλλίας και της Ισπανίας η ΕΤΑ ρίχνει εκ νέου στη θάλασσα το καράβι που θα επιτρέψει να βρεθεί μία δημοκρατική λύση στη διαμάχη. Πήρε την πρωτοβουλία χωρίς να ρίξει άγκυρα, έτοιμη να πάει στα πιο βαθιά νερά», είναι το κεντρικό μήνυμα της βασκικής τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ΕΤΑ δεσμεύεται να σεβαστεί την Διακήρυξη των Βρυξελλών -ένα κείμενο που υπέγραψαν πολλές προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Νοτιοαφρικανός, Ντέσμοντ Τούτου, και η Βορειοιρλαδή, Μέρι Ρόμπινσον, στις 30 Μαρτίου με το οποίο καλούν την ΕΤΑ να κηρύξει μόνιμη κατάπαυση πυρός».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό το νέο μήνυμα απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα σε συνεργασία με την οποία η αυτονομιστική οργάνωση δηλώνει ότι είναι έτοιμη να μελετήσει τα στάδια για να επιλυθεί με μόνιμο, δίκαιο και δημοκρατικό τρόπο αυτή η διαμάχη που διαρκεί περισσότερα από 100 χρόνια.

Η αυτονομιστική οργάνωση είχε ανακοινώσει στις 5 Σεπτεμβρίου μονομερή κατάπαυση πυρός, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν η απόφασή της έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Η ισπανική κυβέρνηση από τη μεριά της είχε απορρίψει αυτή την ανακοίνωση ως «μη επαρκή», ζητώντας ολοκληρωτική, οριστική και άνευ όρων παύση της ένοπλης μάχης από την πλευρά της ΕΤΑ
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...