sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

"Ολονυχτία" μεταφορέων στη Βουλή ενόψει ψήφισης του σ/ν


Έξω από τη Βουλή παραμένουν την Τετάρτη (22/09), μετά την ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, που διαμαρτύρονται για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των εμπορευματικών μεταφορών. Το προηγούμενο βράδυ, ένταση επικράτησε και μέσα στο Κοινοβούλιο, όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση ήρθαν αντιμέτωποι κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου.
Οι μεταφορείς προχώρησαν πριν από λίγο σε κλείσιμο της Λεωφόρου Αμαλίας, ενώ δεν
επιτρέπεται η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας μέχρι την οδό Σέκερη.
Αµέσως µετά την ψήφιση - στο σύνολο - του νοµοσχεδίου για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., οι µεταφορείς θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Ο αγώνας είναι μονόδρομος, προκειμένου να αποτραπεί η διάλυση ενός ολόκληρου κλάδου”, λένε οι διαμαρτυρόμενοι, που διατηρούν περίπου 850 οχήματα σε μπλόκα σε διάφορα σημεία στην Αττική.
Έχουµε υποχρέωση να περιφρουρήσουµε το δηµόσιο συµφέρον, την τροφοδοσία της αγοράς µε καύσιµα, φάρµακα, προϊόντα και αγαθά και θα το κάνουµε µε κάθε τρόπο”, διαμηνύει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππας, ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο ικανοποίησης των αιτημάτων των μεταφορέων, ια διεύρυνση της µεταβατικής περιόδου από τα τρία στα πέντε χρόνια και διατήρηση του 35% της αξίας των αδειών µετά τη λήξη τους.
Ο κ. Ρέππας, άφησε ωστόσο ανοιχτό το παράθυρο για επάνοδο του µέτρου της απόσυρσης, τουλάχιστον για τα γηρασµένα φορτηγά, υπογραμμίζοντας πως θετική σε μία τέτοια επιλογή, είναι και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη.
Βγήκαν τα μαχαίρια -μέσα- στη Βουλή
Ένταση επικράτησε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης την Τρίτη (21/09) κατά τη συζήτηση στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής του επίμαχου σ/ν για το άνοιγμα των εμπορευματικών μεταφορών, που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.
Ο υπουργός επέμεινε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνουν αποδεκτά τα δύο βασικά αιτήματα των μεταφορέων, για 5ετή μεταβατική περίοδο και διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία και αδιαλλαξία.
Η ΝΔ μάλιστα ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 14, που συμπεριλαμβάνει και τα δύο σχετικά αιτήματα των μεταφορέων, ενώ ο ΛΑΟΣ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.
“Με τόλμη και συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση αντιμετωπίζει το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, αλλά με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Αν δεν προχωρήσουμε σε αλλαγές, θα παραμείνει στρεβλή η λειτουργία της αγοράς σε βάρος της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας” τόνισε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε, επιτιθέμενος στη ΝΔ :
“Εμείς έχουμε όραμα και συγκεκριμένη πολιτική. Εσείς πάτε στο άγνωστο με βάρκα τη λέξη ελπίδα”.
Στον κ. Ρέππα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “υιοθετεί τις πιο ακραίες θέσεις ενός τριτοκοσμικού νεοφιλελευθερισμού της Λατινικής Αμερικής. Το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό και αλαζονικά κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία. Όμως προσέξτε γιατί η κοινωνία θα σας το επιστρέψει με το χέρι ανοιχτό”.
“Το μόνο που νοιάζει τη ΝΔ είναι να ψαρεύει στα θολά νερά. Τι νομίζετε ότι οι Έλληνες είναι ιθαγενείς που τους πετάτε γαλάζιες χάντρες;”, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ για το νομοσχέδιο υποστήριξε ότι “θα φέρει όχι άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά ξεχείλωμα”.
Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, όσο και ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Απόστολος Νάνος, έκαναν λόγο για υποκρισία των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία όπως είπαν ξεπούλησαν την κρατική περιουσία.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιμένει σε ένα νομοσχέδιο που κάνει τη πιο βίαιη προσαρμογή την οποία θα πληρώσουν χιλιάδες οικογένειες, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ, Μαργαρίτης Τζίμας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο “μαχαιριά στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας” και “ταφόπλακα χιλιάδων οικογενειών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...