sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πότε; Ποτέ!



To Μουντομπάσκετ για την Εθνική τελειώνει εδώ. Η Ελλάδα έχασε για μία ακόμα φορά από την Ισπανία,
80-72, για τη φάση των «16» και δεν κατάφερε ούτε τώρα να ξορκίσει τον δαίμονας της. Διαστημική εμφάνιση από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Το πάλεψαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν, αλλά δυστυχώς επιστρέφουμε πίσω πολύ νωρίς.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Χρήστος Ρομπόλης, Αντώνης Κατσίκης.

Το ματς

Η Εθνική μας άρχισε το ματς παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Γεγονός που μας έδωσε ρυθμό και στην επίθεση και έτσι προηγηθήκαμε με 6-2 για να έρθει ένα επιμέρους 6-1 των Ισπανών και με καλάθι του Μαρκ Γκασόλ να περάσουν οι Ίβηρες μπροστά (8-7), έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι διεθνείς μας έπαιξαν έξυπνη άμυνα πάνω στους Φερνάντεζ και Μαρκ Γκασόλ και βγάζοντας φάσεις μέσα από την άμυνα της προηγήθηκε με 17-11.

Η είσοδος του Νικ Καλάθη αποσυντόνισε την Εθνική μας αφού υπήρξε πρόβλημα στην οργάνωση και τη δημιουργία. Η επίθεση «κόλλησε» αφού ο 20χρονος πλέι μέικερ μπήκε κάπως «θολωμένος» στο ματς, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί και με επιμέρους σκορ 9-2, προηγήθηκαν 20-18 με τους Λόπεζ και Γιούλ να έχουν αλλάξει τη ροή του ματς και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 22-19 υπέρ της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Οι Ίβηρες μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν 28-21, αλλά ο Νίκος Ζήσης είχε έτοιμες τις απαντήσεις και με τη βοήθεια του Σοφοκλή Σχορτσανίτη πλησιάσαμε αμέσως (28-27), αλλά οι Ισπανοί συνέχισαν να είναι... εκνευριστικά εύστοχοι, οι διαιτητές δεν έδιναν ούτε αυτά που έπρεπε στη «γαλανόλευκη» με αποτέλεσμα η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να προηγηθεί για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με οκτώ πόντους (37-29) με το ημίχρονο να κλείνει με τους Ισπανούς μπροστά 37-31.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ιδανική για την Εθνική. Ζήσης, Φώτσης και Διαμαντίδης άρχισαν να τα... γράφουν από παντού και η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας προηγήθηκε με 38-37. Η άμυνα μας «έσπαγε κόκαλα» και για κάθε καλάθι του Λόπεζ ή του Ναβάρο είχαμε έτοιμη την απάντηση με τον Διαμαντίδη να έχει πάρει «φωτιά» και την Εθνική μας να προσπερνά ακόμη και με έξι πόντους (51-45), δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Αυτό το δίλεπτο ήταν το χειρότερο της Εθνικής μας στο ματς κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί και με προσπέρασαν στο τέλος του δεκαλέπτου (52-51) κάνοντας σερί 7-0.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι διαιτητές ήταν προκλητικά με το μέρος των Ισπανών και οι Ίβηρες κατάφεραν να προηγηθούν με 61-57, πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς. Οι διαιτητές συνέχισαν να σπρώχνουν τους Ισπανούς προς τους «8», η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο προηγήθηκε με 70-60, αλλά επιστρέψαμε στο ματς (72-68), μέχρι που τελικά κατάφεραν να μας ρίξουν στο καναβάτσο αφού μας εγκατέλειψαν και οι δυνάμεις μας...

Δεκάλεπτα: 22-19, 37-31, 52-51, 80-72

Ισπανία (Σκαριόλο): Φερνάντεθ 14 (2), Ρούμπιο 6, Ναβάρο 20 (2), Λόπεζ 5 (1), Ρέγιες 6, Βάσκεθ 6, Γιούλ 9 (1), Γκασόλ 4, Μουμπρού 3 (1), Γκαρμπαχόσα 5 (1).

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 2, Ζήσης 16, Σπανούλης 10, Καλάθης 1, Φώτσης 12 (3), Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (3), Σχορτσανίτης 13.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...