sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Εκνεύρισαν τον Μπερλουσκόνι


Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, σχετικά με τον νόμο που επιτρέπει στον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην παρουσιάζεται στο δικαστήριο καθ’ όσο διάστημα ασκεί τα καθήκοντά του, ενδέχεται να μην εκδοθεί την ερχόμενη Τρίτη, αλλά ενδέχεται να μετατεθεί χρονικά για τις 13 του μήνα, ανακοίνωσαν αρμόδιες πηγές.

Η δημόσια ακρόαση για την συνταγματική νομιμότητα του άλλως αποκαλούμενου νόμου της «νόμιμης παρακώλυσης», ο οποίος ψηφίστηκε τον Μάρτιο, θα πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται στις 11 του μηνός από τις 10.30 (ώρα Ελλάδος), όμως το Δικαστήριο «έχει ακόμη τέσσερις, ή πέντε υποθέσεις για να εξετάσει» την ίδια ημέρα, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Οι 15 δικαστές του ανώτατου δικαστικού οργάνου της Ιταλίας θα αποσυρθούν περί τις 16.00, ώρα Ελλάδος, για να συσκεφθούν. Μολαταύτα, «είναι πιθανόν να μην κατορθώσουν να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις τους έως τις 22.00, ώρα Ελλάδος και συνεπώς θα πρέπει να αναβάλουν την απόφασή τους για τις 13», προσθέτουν.

Η απόφαση όμως δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοινωθεί ούτε την Τετάρτη (13), καθώς την ημέρα εκείνη το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πρέπει οπωσδήποτε να ετυμηγορήσει σχετικά με την νομιμότητα τριών προσχεδίων δημοψηφίσματος.

Το νομοσχέδιο για την «νόμιμη παρακώλυση» δίνει την δυνατότητα στον πρόεδρο της κυβέρνησης να μην παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης για μια περίοδο 18 μηνών, το μέγιστο, δηλ. έως τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, διότι σε περίπτωση που κρίνει άκυρη τη νομοθεσία θα ξεκινήσουν αυτόματα δύο δίκες εναντίον του Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο: μία για φοροδιαφυγή της εταιρείας του Mediaset, και η άλλη για δωροδοκία μάρτυρα (υπόθεση Μιλς).

Αρχικά, το Συνταγματικό Δικαστήριο επρόκειτο να ετυμηγορήσει σχετικά στις 14 Δεκεμβρίου, όμως ανέστειλε την λήψη απόφασης ώστε αυτή να μην συμπέσει με την επικείμενη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που είχε προκαλέσει η αντιπολίτευση, στη Βουλή.

Φανερά εκνευρισμένος ο Μπερλουσκόνι ξιφούλκησε για μία ακόμη φορά εναντίον της αριστερής αντιπολίτευσης, τα στελέχη της οποίας χαρακτήρισε «κομμουνιστές», υποστηρίζοντας πως αυτή «δαιμονοποιεί τους αντιπάλους της και επιθυμεί να τον ξεφορτωθεί χρησιμοποιώντας τους δικαστές που πρόσκεινται σε αυτήν».


i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...