sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Από τα λεφτά των ορφανών έβγαζαν το μισθό τους δήμαρχος και αντιδήμαρχοι


Της Ελίνας Φαρσάρη
Άφωνη έχουν αφήσει την κοινή γνώμη στο Τυμπάκι, οι λεπτομέρειες της απίστευτης υπόθεσης που αποκάλυψε στις 21 Δεκεμβρίου η «Τ», με τα χρήματα των σχολικών επιτροπών που χρησιμοποιήθηκαν για να καταβληθούν οι μισθοί του απερχόμενου δημάρχου Τυμπακίου, των αντιδημάρχων και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το ύψος του ποσού που χρησιμοποιήθηκε, αλλά κυρίως το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για το Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μονής Καλυβιανής, του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ποσό που προσεγγίζει τα… 37.000 ευρώ, και αφορούσε στην
κάλυψη των αναγκών των ορφανών μαθητριών της Καλυβιανής, των μαθητών με ειδικές ανάγκες του ΕΕΕΕΚ, αλλά και των μικρών παιδιών που φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της κωμόπολης. Στην ουσία, πρόκειται για τα κονδύλια από δύο διαφορετικές Συλλογικές Αποφάσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ), που αφορούσαν στις τρεις σχολικές μονάδες του Τυμπακίου, με τα οποία είχαν πιστωθεί οι σχολικές επιτροπές για παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης κτιριακών υποδομών. Μάλιστα, πληροφορίες της «Τ» αναφέρουν ότι και τα τρία σχολεία, που στερήθηκαν με τον πρωτοφανή αυτό τρόπο τα κονδύλιά τους, αντιμετωπίζουν σοβαρές ανάγκες. Στο σχολείο της Καλυβιανής για παράδειγμα, θα πρέπει να αποκατασταθεί η στέγη, ενώ στο ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης στη στέγη και στην ασφάλεια του κτιρίου, ενώ στο 1ο Δημοτικό εκκρεμεί η συντήρηση του συγκροτήματος και η αποπληρωμή του εργολάβου που είχε κατασκευάσει τουαλέτες και είχε προχωρήσει σε αποκατάσταση κτιριακών υποδομών.
Εν τω μεταξύ, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τυμπακίου, όπως άλλωστε είχε επισημάνει στις 21 Δεκεμβρίου στην «Τ» ο δήμαρχος Αντώνης Χαραλαμπάκης, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η απόφαση για τη διάθεση των κονδυλίων αυτών σε μισθοδοσία του ίδιου, και των υπολοίπων αιρετών, ήταν νόμιμη και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δημοτικοί σύμβουλοι ωστόσο, καταγγέλλουν ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία επικαλείται η απελθούσα Δημοτική Αρχή, δεν υπήρξε ποτέ, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.


tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...