sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σπίθες και φούμαρα


Κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που τα τραγούδια του σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να παραβλέψουμε την στάση που κρατάει τις τελευταίες δεκαετίες.
Δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτική κίνηση «Σπίθα» που ανακοίνωσε σήμερα. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «ανεμόμυλος» που γυρίζει όχι ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος, αλλά ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος που βολεύει τα προσωπικά του συμφέροντα.


Πρέπει να είναι η μοναδική «αριστερή προσωπικότητα» -πιθανόν και ο Λεωνίδας Κύρκος- που στήριξαν με τόσο θέρμη, τις τελευταίες δεκαετίες το αστικό πολιτικό σύστημα. Και δεν μιλάμε για γραφικές δηλώσεις που έχει κάνει του τύπου «πρέπει να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για τον Χριστόδουλο» -αναφερόταν στον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο- ούτε στην αγιογραφία που έκανε πρόσφατα στον Πάγκαλο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Δεν μπορεί όμως να ξεχάσουμε το «Καραμανλής ή τανκς» που είπε το ’74, ότι χρημάτισε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι βγήκε με τις πιτζάμες του στην τηλεόραση για να καλύψει την κυβέρνηση Σημίτη, τότε που είχε προχωρήσει στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

Δεν ξέρουμε αν είμαστε υπερβολικοί αλλά θεωρούμε ότι και η σημερινή του κίνηση αποσκοπεί στην επιθυμία του να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και να απολαμβάνει ναρκισσιστικά τη δημοσιότητα.
πηγή : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

tasosnastos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...