sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΑ: "Πήρε φωτιά" ο Άγιος Διονύσιος - Πρωτοφανή επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

Φωτιές, μαχαίρια, σιδηρολοστοί, τραυματισμοί και πετροπόλεμος ανάμεσα σε 200 τουλάχιστον άτομα

 Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν απόψε  στην περιοχή Αγίου Διονυσίου της Πάτρας, μετά από  γενικευμένη συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδες λαθρομεταναστών που ήρθαν ως συνέχεια  των μεσημβρινών επεισοδίων στον ΟΣΕ.
Η περιοχή του αμαξοστασίου γέμισε  από πέτρες, ενώ οι αστυνομικοί έχουν έριξαν χημικά στην
προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση με αποτέλεσμα η  περιοχή να θυμίζει πεδίο μάχης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 200 άτομα είχαν  οχυρωθεί στο αμαξοστάσιο, ενώ άλλες ομάδες κατευθύνονταν προς το κέντρο της Πάτρας ανεβαίνοντας στην οδό Καρόλου  προς την οδό Κορίνθου.
Επίσης ομάδα  50 περίπου μεταναστών, όλοι οπλισμένοι βρίσκονταν στην πλατεία Πυροσβεστείου.
Αφρικανοί, Ασιατικής καταγωγής, Αφγανοί και Παλαιστίνιοι εμπλέκονταν στα επεισόδια.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες. Τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται ενώ οι κάτοικοι έντρομοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.
Στις οδομαχίες έχουν επιστρατεύθηκαν  σιδηρολοστοί, όπλα, γκλοπς, πέτρες και μαχαίρια, ενώ σημειώθηκαν και ζημιές σε αυτοκίνητα.
Στο σημείο των επσεισοδίων τα πράγματα έχουν αυτή τη στιγμή ηρεμήσει, ωστόσο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την περίπτωαη νέας όξυνσης των πνευμάτων.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης σήμερα το μεσημέρι, με συμπλοκή ανάμεσα σε Αφγανούς και Παλαιστίνιους. Ένας αλλοδαπός τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται ενώ υπάρχουν έξι ακόμη τραυματίες.
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στην Όθωνος Αμαλίας, στο κτήριο του ΟΣΕ και υπήρξε συμπλοκή για τουλάχιστον δέκα λεπτά, η οποία έληξε όταν επενέβη, με κάποια καθυστέρηση, η αστυνομία. Οι περρισότεροι πετούσαν πέτρες, ενώ βγήκαν και μαχαίρια. Μάλιστα ένας εκ των αλλοδαπών απείλησε και με όπλο. Η περιοχή του λιμανιού σύμφωνα με τις καταγγελίες των Παλαιστινίων ελέγχεται από τους Αφγανούς. Σύμφωνα επίσης με καταγγελίες Παλαιστινίων τους ζητούν 50 ευρώ από τον καθένα για να έχουν πρόσβαση στο χώρο και τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι Παλαιστίνιοι αρνήθηκαν.
Ουσιαστικά η συμπλοκή αφορούσε τις "καλές θέσεις" με άμεση πρόσβαση στο λιμάνι.



thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...