sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Έκανε πίσω η κυβέρνηση για το πλαφόν


Από τα μεσάνυχτα δεν θα ισχύσει τελικά το πλαφόν που είχε επιβληθεί στις τιμές των καυσίμων, μετά και το αίτημα των βενζινοπωλών να τεθεί πλαφόν και στις τιμές των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων.
Η μαραθώνια συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και των
βενζινοπωλών, είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης (15/9).

Μέχρι τότε, η στάση της κυβέρνησης εμφανιζόταν πάγια και αμετακίνητη. Λίγες ώρες αργότερα, ο αρμόδιος υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας διέκοψε τη συνάντηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη που θα εξετάσει τα αίτηματα των βενζινοπωλών.

Τελικά, μετά το "ολιγόλεπτο" διάλειμμα, το υπουργείο ανακοίνωσε την άρση του πλαφόν στα πρατήρια πώλησης του καυσίμου κίνησης.

Το ίδιο το υπουργείο στην ανακοίνωση του υποστηρίζει πως "δεν υπάρχει λόγος να τεθεί πλαφόν πια, αφού η αγορά λειτουργεί κανονικά και ως προς την τροφοδοσία των πρατηρίων και ως προς τη διαμόρφωση των τιμών".

Οι πρατηριούχοι είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση είτε να άρει ολοκληρωτικά το πλαφόν που έφτανε τα 1,473 ευρώ το λίτρο, είτε να επιβάλλει πλαφόν σε όλα τα στάδια της πώλησης καυσίμων, από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια.

Μάλιστα, είχαν διαμηνύσει πως αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους, την Πέμπτη (16/9) θα πραγματοποιούσαν γενική απεργία βάζοντας λουκέτο στα πρατήρια τους.

Όλα ξεκίνησαν από την απεργία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων, που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Οι οδηγοί αποφάσισαν την Τετάρτη (15/9) τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, μετά τη σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσαν, δεν ικανοποιούνται από τις βελτιώσεις που πρότεινε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στο νομοσχέδιο, για την αύξηση της άυλης αξίας του βυτιοφόρου.

Οι βυτιοφορείς χαρακτήρισαν τη βελτίωση αυτή άνευ ουσίας, αφού μετά την πάροδο τριών ετών, η αξία του βυτιοφόρου θα μηδενιστεί.

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...