sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

«Τα βγάζουν όλα από το μυαλό τους»



Ο κ. Σ. Κόκκαλης στην Εξεταστική διέψευσε Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη για χρηματισμούς το 1989 και το 1993
Μνήμες του «βρώμικου ΄89» ζωντάνεψαν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, καθώς ο επιχειρηματίας κ. Σ. Κόκκαλης διέψευσε τις καταγγελίες τού άλλοτε υπουργού κ. Ι. Κεφαλογιάννη περί «οικουμενικού σκανδάλου» με τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη ότι έριξαν την κυβέρνησή του τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα».

Ο επικεφαλής του επιχειρηματικού ομίλου Ιntracom κατά την κατάθεσή του και κληθείς από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη να σχολιάσει τις καταγγελίες του κ. Κεφαλογιάννη, τις οποίες επανέλαβε και στην Εξεταστική Επιτροπή όταν κατέθεσε τον περασμένο Ιούνιο, περί ύπαρξης «οικουμενικού σκανδάλου» στην απευθείας ανάθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ προς τις εταιρείες Siemens και Ιntracom με τη διακομματική συναίνεση των κομμάτων που συμμετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα (1989-1990), γεγονός που οδήγησε τον ίδιο σε παραίτηση από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και ακολούθως στην πτώση της κυβέρνησης, είπε ότι δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά και ότι ο κ. Κεφαλογιάννης «τα βγάζει όλα από το μυαλό του».

Ο κ. Κόκκαλης ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη αν αληθεύει ότι δωρο δόκησε τον τότε (1993) βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Συμπιλίδη «για να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη» (ο κ. Συμπιλίδης είχε αποχωρήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία ανεξαρτητοποιούμενος, κάτι που εξώθησε τον τότε πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να προκαλέσει εκλογές με αποτέλεσμα να τις χάσει από το ΠαΣοΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου ) και απάντησε ότι δεν έκανε κάτι τέτοιο. «Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπορούσα να το κάνω με τον κουμπάρο μου Θ. Κατσίκη...» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κατσίκης εξελέγη στις εκλογές του Απριλίου 1990 με τη ΔΗΑΝΑ αλλά αποσκίρτησε και έγινε ο 151ος βουλευτής της ΝΔ η οποία απέκτησε έτσι κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και σχημάτισε κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν έδωσε ποτέ σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα χορηγίες, ο κ. Κόκκαλης απάντησε ότι «εδώ δεν ήρθα για να απαντήσω τι έκανα εγώ ή η Ιntracom, αλλά ήρθα για τη Siemens», προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγα, ο οποίος είπε: «Δεν είναι τρόπος αυτός και δεν θα μας πείτε τι ερωτήσεις θα σας υποβάλουμε. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στη διαφθορά του πολιτικού συστήματος», ενώ προτού τελειώσει τη φράση του δέχθηκε έντονες επικρίσεις από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Αν. Νεράντζη ο οποίος του είπε ότι «δεν μπορούμε να ακούμε τις δικές σας φλυαρίες...».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας επί ΝΔ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος παρέπεμψε στον τότε αρμόδιο υφυπουργό κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη ως επικεφαλής της Διυπουργικής Επιτροπής για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας ότι ο ίδιος ως προς το σύστημα ασφαλείας C4Ι «δεν είχε καμία εμπλοκή, παρά μόνον τυπική, αφού ήταν δουλειά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης».

ΓΙΑ SΙΕΜΕΝS

«Δεν μου προκάλεσε έκπληξη το σκάνδαλο»
Ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τις «μίζες» της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Οπως κατέθεσε «δεν μου προκάλεσε έκπληξη, γιατί άλλωστεείναι γνωστό ότι στην πρακτική των εταιρειών υπάρχουν αυτές οι μέθοδοι». Ερωτηθείς αν αυτές ισχύουν και για τη δική του εταιρεία, αρνήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν ποτέ εκ μέρους της Ιntracom αθέμιτες μέθοδοι. «Ποτέ δεν δωροδόκησα και ποτέ δεν έδωσα μίζες, ούτε χρησιμοποίησα αθέμιτα μέσα για να προωθήσω τις δουλειές μου» φέρεται να είπε.

Οσον αφορά τις σχέσεις με τη Siemens, σημείωσε ότι «στην 20χρονη πορεία μας ήμαστανανταγωνιστές και ποτέ δεν λειτουργήσαμε ως καρτέλ». «Μόνο μια φορά συνεργαστήκαμε με τη Siemens για τον ψηφιακό δακτύλιο της Αθήνας», ανέφερε, ασκώντας μάλιστα κριτική προς τις ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες, όπως είπε, «διαχρονικά δεν στήριξαν την εγχώρια βιομηχανία».



www.tovima.gr

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...