sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία: Η ανακύκλωση καταλήγει στη χωματερή


Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Μαραθωνίου Αναπτυξιακής καταγγέλλει την αναλγησία δημάρχων, προέδρων, μετόχων της εταιρείας που εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους για την ανακύκλωση αλλά και για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία τους που έχει χορηγηθεί ύστερα από υπογραφή της σύμβασης, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι μήνες τώρα.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι
«Το προσωπικό της ανακύκλωσης ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων του, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα και με υπερβάλλοντα ζήλο να εργάζεται, όπως μέχρι τώρα έκανε.

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει η αναστολή κάθε δραστηριότητας σχετικής με το αντικείμενο της ανακύκλωσης με εντολή του Προέδρου της Μαραθωνίου Αναπτυξιακής, ως εκ τούτου οι υπηρεσίες της ανακύκλωσης δεν παρέχονται σε κανένα από τους εννέα Ο.Τ.Α. - μετόχους (Ανθούσα, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Σπάτα). Το ζήτημα είναι πως δεν οφείλουν όλοι οι Ο.Τ.Α. - μέτοχοι στην εταιρεία, αλλά “η μπάλα τούς πήρε όλους” αφού το προσωπικό δεν διαθέτει άλλο μέσο πίεσης για την καταβολή των οφειλομένων.

"Δήμαρχοι πληρώστε την ανακύκλωση μην την πετάτε στη χωματερή σώστε το περιβάλλον και τους εργαζόμενους"
"Δήμαρχοι πληρώστε την ανακύκλωση μην την πετάτε στη χωματερή σώστε το περιβάλλον και τους εργαζόμενους"
Δήμοι, όπως τα Σπάτα, που πρωτοπορούν και προκαλούν με τις οφειλές τους απέναντι στη Μαραθώνιο με το ποσό των 99.000 € περίπου, ο Μαραθώνας, τα Γλυκά Νερά, η Ανθούσα, το Πικέρμι και η Αρτέμιδα (με λίγο μικρότερες βέβαια οφειλές, αλλά διόλου ευκαταφρόνητες, αφού χρονολογούνται από σχεδόν δυόμισι χρόνια τώρα) εξυπηρετούνταν μέχρι χθες, όπως και όλοι οι άλλοι που φρόντιζαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους εγκαίρως.

Πώς γίνεται οι Δήμοι να “κόπτονται” περί της ανακύκλωσης και να επιδεικνύουν με διάφορους τρόπους την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, αλλά να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οφειλές τους;
Πώς γίνεται να ζητούν τα μέγιστα από το προσωπικό της ανακύκλωσης “ΧΘΕΣ” και όταν έρχεται η ώρα των πληρωμών, να μη βρίσκεται κανένας στο γραφείο του ή να απαντούν με αδιάλλακτο τόνο σε απαράμιλλου στυλ ύφος ότι “δεν έχουν”;

Δεν έχουν, αλλά κάνουν έργα προεκλογικής βιτρίνας, χωρίς να αναλογίζονται ότι η ανακύκλωση είναι το σοβαρότερο έργο που αφορά το περιβάλλον και το μέλλον της σωστής διαβίωσης όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. Και αφού δεν έχουν, γιατί συμμετέχουν στην εκάστοτε προγραμματική σύμβαση, αυξάνοντας έτσι τα ασφαλιστικά κόστη του προσωπικού, τις εργατοώρες, τα καύσιμα, το κόστος service των απορριμματοφόρων;

Ποιος προμηθευτής (πρατήριο καυσίμων, προμηθευτές πρώτων υλών και ανταλλακτικών) θα βρεθεί για να καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες της εταιρείας και για πόσο; Ποιος οικογενειάρχης θα μπορεί να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται και για πόσο; Ποιος Δήμαρχος επικεφαλής Δήμου που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του δεν θα τα βάλει με το προσωπικό –και δικαίως- γιατί δεν δουλεύει στο Δήμο του αυτές τις μέρες που μάλιστα είναι και κρίσιμες μεσούσης της προεκλογικής περιόδου;

Το πρόβλημα πλέον για τους εργαζόμενους έχει καταστεί βιοποριστικό και δεν επιδέχεται άλλης κοροϊδίας. Δεν είναι δυνατόν να αγωνιούν κάθε μήνα αν θα πληρωθούν ή όχι και πότε, για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Επί πλέον επί τρία έτη δεν έχει γίνει καμία αύξηση μισθών, με την αιτιολογία ότι η εταιρεία μια έχει και μια δεν έχει λογιστή κι έτσι δεν μπορούν να υπολογιστούν οι αυξήσεις, σύμφωνα με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ποιος τελικά είναι αυτός εκτός του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Μαραθωνίου, που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα νόμιμα αιτήματα των εργαζομένων; Να τονίσουμε εδώ ότι ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Μαραθωνίου έχει στείλει επιστολές στους οφειλέτες Δήμους μετόχους να εξοφλήσουν τα χρέη τους, αλλά δυστυχώς δε βρίσκει “ευήκοα ώτα”.

Σε κάθε περίπτωση το σωματείο είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια υπεράσπισης των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων της Μαραθωνίου Αναπτυξιακής Α.Ε., ξεκινώντας από απεργιακές κινητοποιήσεις και ζητούμε την κατανόηση από τους δημότες της περιοχής οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα να γίνονται κοινωνοί αυτής της άσχημης κατάστασης.

Σας ενημερώνουμε ότι η αποκομιδή της ανακύκλωσης, αυτή τη στιγμή, γίνεται από τους Δήμους με πρόσχημα στους πολίτες ότι θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης। Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι όλα τα ανακυκλώσιμα καταλήγουν στη χωματερή».
πηγή:ζούγκλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...