sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Παπανδρέου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί ο Καραμανλής σε ειδικό δικαστήριο

Ανοιχτό άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου, το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ειδικό δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός, σχετικά με τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και της Siemens, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έπρεπε και στην Ελλάδα να γίνει ότι και στην Ισλανδία, όπου ο πρώην πρωθυπουργός και τρεις υπουργοί του, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για την οικονομική κατάρρευση της χώρας μέσα από μια κοινοβουλευτική διαδικασία, ο κ. Παπανδρέου, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι "έκλεισε τη Βουλή πριν από τις Ευρωεκλογές" ώστε "να παραγραφούν τα αδικήματα" που αφορούσαν στο Βατοπέδι, τα δομημένα ομόλογα και τη Siemens.

Ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικα, "κάναμε τις Εξεταστικές Επιτροπές και βγάζουμε αποτελέσματα. Και από εκεί και πέρα, θα αναλάβει η Δικαιοσύνη. Άρα, εμείς κάνουμε αυτό το καθήκον, χωρίς κανένα ρεβανσισμό" και τόνισε ότι "υπάρχει λαϊκή απαίτηση να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη. Να υπάρξει επιτέλους κάποιος σ’ αυτή τη χώρα, ισχυρός, ο οποίος και αυτός θα αντιμετωπίζεται ως πολίτης αυτής της χώρας, και όχι ως άνθρωπος με ασυλία, λόγω της ισχύος του".

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν εννοεί ότι θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και ο Κώστας Καραμανλής. "Δεν μπορώ να είμαι εγώ εκείνος που θα το αξιολογήσει αυτό, δεν είμαι δικαστής", απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε "Υπάρχουν διαδικασίες. Μη βάζετε λόγια στο στόμα μου. Και οι πολιτικοί, μπορούμε να αξιολογήσουμε μέχρι ενός σημείου. Μπορούμε να παραπέμψουμε, αλλά η Δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει. Όποιον. Είτε πολιτικό, είτε μη πολιτικό, δεν έχει σημασία".
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...