sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτοκτόνησαν μετά την κακοποίησή τους από παιδεραστές ιερείς



Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας  για εκατοντάδες περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα 13 από τα θύματα να δώσουν τέλος στη ζωή τους και άλλα 6 να αποπειραθούν.

Η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την διερεύνηση των σκανδάλων, έχει συσταθεί από την ίδια την Εκκλησία, αλλά διευθύνεται από ανεξάρτητο παιδοψυχίατρο, και ερευνά υποθέσεις που έχουν τελεστεί από τη δεκαετία του 1950 μέχρι το 1980.

Η έκθεση της επιτροπής, παραθέτει λεπτομέρειες για το πώς κακοποιήθηκαν τα θύματα, ενώ περιλαμβάνει και την κατάθεση ενός ατόμου που δηλώνει ότι κακοποιούταν σεξουαλικά από την ηλικία των δύο ετών.

Είναι χαρακτηριστικό πως κρούσματα κακοποίησης εντοπίστηκαν σχεδόν σε κάθε αρχιεπισκοπή του Βελγίου, με τα δυο τρίτα θύματα των θυμάτων να είναι αγόρια κάτω των 15 ετών. Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες και για κακοποίηση 100 κοριτσιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτροπή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της και η έκθεση είναι ημιτελής καθώς τα αρχεία της κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου αναγκάζοντας την επιτροπή να τερματίσει το έργο της.

Η Καθολική Εκκλησία στο Βέλγιο αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα πώς θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι έρευνες της επιτροπής. 

www.stifora.gr

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...