sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κατηγορούνται παιδίατροι για το θάνατο 5χρονου αγοριού


Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια δύο γυναίκες παιδίατροι, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για το θάνατο ενός 5χρονου αγοριού από οξεία μορφή σκωληκοειδίτιδας, τον Ιούνιο του 2007.

Πρόκειται για την οικογενειακή παιδίατρο του αγοριού και για την -τότε- β’ επιμελήτρια του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν το αγοράκι εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και εμετούς. Οι γονείς του τηλεφώνησαν αμέσως στην οικογενειακή παιδίατρο η οποία απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σκωληκοειδίτιδας αφού διέγνωσε τηλεφωνικά ότι επρόκειτο για γαστρεντερίτιδα.

Καθώς τα συμπτώματα έγιναν ακόμη πιο έντονα, οι γονείς αποφάσισαν να μεταφέρουν το αγοράκι στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης. Εκεί, αφού υποβλήθηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς σε σειρά εξετάσεων -που όμως δεν έδειξαν κάποια σοβαρή ασθένεια- οδηγήθηκε στη συνέχεια σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας, όπου παρέμεινε για πέντε συνολικά ώρες, πριν πάρει εξιτήριο.

Μόλις οκτώ ώρες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, το αγοράκι εμφάνισε υψηλό πυρετό, έχασε τις αισθήσεις του και εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατός του οφείλονταν σε γαγγραινώδη σκωληκοειδίτιδα-περιτονίτιδα.

stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...