sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιορκούν την Αθήνα με 2 μπλόκα



Πράξη την απειλή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έκαναν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

Περίπου 100 φορτηγά ξεκίνησαν από το μπλόκο στα διόδια της Ελευσίνας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αθήνας.


Οι δυνάμεις της Τροχαίας με τη συνδρομή των ανδρών των ΜΑΤ κατάφεραν να
τους σταματήσουν στο 12ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Αποτέλεσμα ήταν, όμως, να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, με την Τροχαία να προχωρά σε εκτροπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα στο ύψος του Σχιστού, για να αποσυμφορήσει την κατάσταση.

Τεράστια ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων που ξεκινούσαν από το ύψος της Ροσινιόλ και έφταναν μέχρι τη γέφυρα Τατοΐου.



Από το μποτιλιάρισμα, που επιβαρύνθηκε και από τροχαίο που σημειώθηκε στις 6 το πρωί στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος της γέφυρας Λυμάτων, έχει επηρεαστεί και η κίνηση των οχημάτων στην Αττική Οδό στο ρεύμα από το Αεροδρόμιο προς την Ελευσίνα.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν να
επιστρέψουν στο μπλόκο της Ελευσίνας, έχοντας στην κεφαλή του κομβόι περιπολικά της αστυνομίας.

Οι φορτηγατζήδες άνοιξαν, επίσης, για διάστημα 40 λεπτών - από τις 10:40 έως τις 11:20 - τα δίοδια της Ελευσίνας επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων.

Περίεργη στάση της αστυνομίας

Πρόβλημα στην εργασία του ρεπόρτερ της zougla.gr που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο μπλόκο των φορτηγατζήδων στον Σκαραμαγκά δημιούργησαν, χωρίς λόγο, οι αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα ενώ ο ρεπόρτερ τράβηξε πλάνα και φωτογραφίες για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της zougla.gr, οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο απαίτησαν τη διαγραφή τόσο του βίντεο όσο και των φωτογραφιών χωρίς να δίνουν επαρκείς εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο μετέδιδαν ζωντανή εικόνα τηλεοπτικοί σταθμοί καλύπτοντας τις κινητοποιήσεις.

Κρας τεστ για το άνοιγμα των επαγγελμάτων

Η πιο μεγάλη εβδομάδα ξεκινά από τη Δευτέρα για τη μετωπική σύγκρουση που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες φορτηγών και την κυβέρνηση, με θεατή τον εμπορικό κόσμο όλης της χώρας.

Οι φορτηγατζήδες, από τη μία, έχοντας τοποθετήσει στρατηγικά σε 19 διαφορετικά σημεία γύρω από το κέντρο της Αθήνας περίπου 800 φορτηγά και περισσότερα από 300 οχήματα σε οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης, απειλούν με περαιτέρω ενίσχυση των μπλόκων και έχουν σημαδέψει την Τρίτη ως τη μεγαλύτερη ημέρα του πολέμου, οπότε και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή αλλά και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Τα βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών είναι να υπάρξει πενταετής περίοδος προσαρμογής, να μη μηδενιστεί η αξία των αδειών τους στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, να ξεκαθαρίσει ότι δικαίωμα σε καινούργιες άδειες θα έχουν μόνο όσοι αυτοκινητιστές προέρχονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν το δικαίωμα σύστασης πάσης φύσεως εταιρείας.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, αναγνωρίζει την Τετάρτη ως την πιο σημαντική ημέρα, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο και επί των άρθρων. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί μια είδους πρόβα τζενεράλε για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο «άνοιγμα» όλων των κλειστών επαγγελμάτων, αφού γνωρίζει ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών διαθέτουν τη μεγαλύτερη ισχύ από όλους τους κλάδους που επηρεάζει η κυβερνητική επιλογή. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι όλες οι κυβερνήσεις παρέπεμψαν, τελικά, στις καλένδες τη μεταρρύθμιση αυτή κάθε φορά που επιχείρησαν να προχωρήσουν στην υλοποίησή της.

Παράλληλα, παραμένει σε ετοιμότητα τόσο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στην αγορά όσο και για τυχόν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των φορτηγατζήδων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, να μην αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο ανάθεσης του μεταφορικού έργου σε φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως, για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση, διά του κ. Πεταλωτή, δηλώνει, επίσης, αμετακίνητη στην τριετή μεταβατική περίοδο, υπενθυμίζοντας σε χαμηλούς, μέχρι στιγμής, τόνους, ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών παραμένουν υπό καθεστώς επίταξης.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...