sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σοβαρό επεισόδιο στον 'Εβρο μεταξύ τούρκων δουλεμπόρων και ελλήνων συνοριακών φρουρών


- Πυροβόλησαν εναντίον 4 ελλήνων και 2 γερμανών φρουρών της Frontex
- Παρολίγο διπλωματικό επεισόδιο - Εμπλοκή και τούρκων στρατιωτών
- Υπόνοιες οτι οι σφαίρες που έπεσαν από την τουρκική πλευρά δεν ήταν μόνο από δουλέμπορο!

Θερμό επεισόδιο πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Έβρου, όταν Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε βάρος 4 αστυνομικών της συνοριακής Φύλαξης των παράνομων περασμάτων και 2 Γερμανών κομάντο του Frontex και παρολίγο να προκληθεί οξύ διπλωματικό επεισόδιο.

Το επεισόδιο συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες, στη νησίδα «Αντάς» που βρίσκεται από ελληνικής πλευράς στην περιφέρεια του Τυχερού. Η συγκεκριμένη νησίδα από την τουρκική πλευρά προσεγγίζεται μόνο με βάρκες, ενώ η απόσταση που τη χωρίζει από την ελληνική όχθη, λόγω της χαμηλής στάθμης είναι εύκολα προσπελάσιμη με τα πόδια.

Το τελευταίο διάστημα είχε διαπιστωθεί, πως υπήρξε συστηματική μετατόπιση των εισροών από τα χερσαία σύνορα χαμηλότερα προς το Τυχερό, με τους δουλέμπορους να αποβιβάζουν κατά ομάδες τους πρόσφυγες στη νησίδα, αφήνοντας τους στη συνέχεια να διανύσουν μόνοι τους και με ασφάλεια το δρόμο προς την Ελλάδα.

Για το συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μικτές αστυνομικές δυνάμεις πάνω στη νησίδα, ώστε ν’ αποτρέπονται οι αποβιβάσεις.

Χθες τη νύχτα έγιναν κατ’ επανάληψη απόπειρες προσέγγισης από τουρκικά πλοιάρια, πλην όμως η θέα των αστυνομικών απέτρεψε το «δέσιμο» στη νησίδα. Το πρωί στην περιοχή θεάθηκε μία μαύρη βάρκα με ένοπλους, οι οποίοι αρχικά πυροβόλησαν με καραμπίνες στον αέρα και στη συνέχεια με στοχευμένες βολές κατά Ελλήνων και Γερμανών αστυνομικών, χωρίς να γίνει γνωστό εάν ανταποδόθηκαν τα πυρά.

Ούτως ή άλλως πάντως θα ήταν δώρο άδωρον, με το δεδομένο ότι η μεταξύ τους απόσταση μπορεί να ήταν εντός βεληνεκούς για τις καραμπίνες των δουλέμπορων, αλλά εκτός για τα πιστόλια των συνοριακών φυλάκων.

Ενημερώθηκε για το περιστατικό ο Τουρκικός Στρατός κι εκεί ακριβώς άρχισε να πλέκεται ένα άλλο θρίλερ. Μόλις έκαναν την εμφάνιση τους Τούρκοι στρατιώτες και ένας Γερμανός του Frontex ανασηκώθηκε για να τους χαιρετήσει, δέχτηκε πυροβολισμό πιθανότητα από δουλέμπορο που ήταν κρυμμένος, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο πυροβολισμός να προήλθε από Τούρκο στρατιώτη, μετά από άνωθεν εντολή, καθώς θα θεωρήθηκε ότι υπήρξε από την ελληνική πλευρά κατοχή ενδιάμεσου και άρα ουδέτερου εδάφους.

Καλού κακού πάντως, οι αστυνομικοί πήραν την εντολή ν’ απομακρυνθούν από τη νησίδα, τόσο για την ασφάλεια τους όσο και για την αποφυγή ενός διπλωματικού επεισοδίου.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...