sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των "επίορκων" εφοριακών


Οι τρεις συνελήφθησαν με προσημειωμένα χρήματα ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία ότι ζήτησαν 1.000 ευρώ για να μη βεβαιώσουν μεγάλες παραβάσεις.

Εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τριών κατηγορουμένων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ εκδόθηκε.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους προκειμένου να αποκαλυφθεί η τέλεση εκ μέρους τους παρομοίων πράξεων κατά την εκτέλεση των
καθηκόντων τους.


 ΜΑΛΙΑΓΚΑΣ Δημήτριος του Νικολάου
ΜΑΛΙΑΓΚΑΣ Δημήτριος του Νικολάου

ΣΕΡΛΗΣ Κωνσταντίνος του Μιχαήλ
ΣΕΡΛΗΣ Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ Γεώργιος του Εμμανουήλ
ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ Γεώργιος του Εμμανουήλ

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Σερλή του Μ., Γιώργο Τσικνάκη του Ευ. και Δημήτριο Μαλιάγκα του Ν., οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία.

Ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται με 1.000 ευρώ από επιχειρηματία, ενώ ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα ερευνήσει και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και "ξέπλυμα χρήματος".

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των τριών αφορά την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ένας βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο σπίτι ενός εκ των τριών εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 85.570 ευρώ καθώς και υψηλού τιμήματος αυτοκίνητο, ενώ πάνω του περίπου 10 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, ο ανακριτής που θα χρεωθεί την υπόθεση θα κληθεί να εντοπίσει την "πηγή" των χρημάτων ώστε να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση, τουλάχιστον για τον εν λόγω υπάλληλο, τίθεται θέμα διάπραξης του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει όλα τα νόμιμα παραστατικά για τα επίμαχα ποσά.

Και οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται την κατηγορία σε βάρος τους, ενώ εκείνος στον οποίο εντοπίστηκε το ποσό του χρηματισμού υποστηρίζει ότι κάποιος το τοποθέτησε εν αγνοία του στο σακάκι του, που είχε αφήσει κρεμασμένο σε καρέκλα λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή τους.

newsit.gr

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...