sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι "Αγανακτισμένοι" δεν τρομάζουν τον Πάγκαλο

Απαξιωτική αναφορά στους "αγανακτισμένους" πολίτες κάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Κάνει λόγο για "μόδα των τεχνολογιών" και "ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική"
Την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους ειρηνικά και ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού τους στις πλατείες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται να θεωρεί ασήμαντο αυτό που συμβαίνει στη χώρα εδώ και τέσσερις ημέρες.
Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" αναφέρεται απαξιωτικά στο κίνημα των
"Αγανακτισμένων" πολιτών το οποίο σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι "Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινηματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook", καθώς φαίνεται ότι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα.
"Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ' ό'τι τα πολύ πιο δύσκολα ναι" λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει: "δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες".
Ο κ. Πάγκαλος καταλήγει λέγοντας ότι πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες.
Να ψηφίσουν τώρα νέο εκλογικό νόμο
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στη χώρα, καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει εδώ και τώρα νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση.
"Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο", τονίζει ο κ. Πάγκαλος, "θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο", τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά δηλώνει πως "αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση."
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτίθεται σε όσους προτάσσουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41.
" Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια", δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...