sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Του πήρε τον αέρα, του πήρε και το Κύπελλο!

Μπορεί πριν από μία εβδομάδα να θρονιάστηκε στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο στην Ελλάδα έχει βρει τον... μάστορά του. Ο Ολυμπιακός νίκησε για τρίτη φορά στη διάρκεια της σεζόν τον Παναθηναϊκό, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αν και αγωνίστηκε χωρίς τον ανέτοιμο Βασίλη Σπανούλη, η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς επικράτησε 74-68 του Τριφυλλιού στο Ελληνικό, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Γιάννη Μπουρούση (νταμπλ - νταμπλ) και τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος εξαργύρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση (18π.) με την ανάδειξή του σε MVP του τελικού.Ο σέρβος γκαρντ έκανε το back to back στους ατομικούς τίτλους, καθώς και στο αντίστοιχο περσινό ματς είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος. Εδνεχομένως η σχετική ψηφοφορία να αδίκησε τον Γιάννη Μπουρούση, του οποίου η συμβολή στον ερυθρόλευκο θρίαμβο ήταν καταλυτική σε άμυνα και επίθεση. Βέβαια, αυτό μικρή σημασία έχει για την ομάδα του Ιβκοβιτς και τους οπαδούς της, οι οποίοι βλέπουν να καρποφορεί σιγά σιγά η προσπάθεια που ξεκίνησε στο Λιμάνι το 2005, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης παρέδωσε τη σκυτάλη στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.
Πλέον, οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους -εκτός κι αν ένας εκ των Αρη ή ΠΑΟΚ ή ακόμα και οι δύο έχουν διαφορετική άποψη- για τους τελικούς των πλέι οφ της Α1. Εκεί, ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει ότι πλέον μπορεί να αντέξει στην πίεση και να διαχειριστεί σωστά το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε και πέρσι: μπρέικ και στέψη... Υπομονή... Η κόντρα των αιώνιων αντιπάλων αναμένεται να έχει κι άλλα επεισόδια.
Α Γ Ω Ν Α Σ
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο μισό της περιόδου οι πράσινοι είχαν σοβαρό πρόβλημα στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού, κυρίως στις περιστροφές, με αποτέλεσμα οι επιλογές τους να είναι ανορθόδοξες. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός -έχοντας αποκτήσει από νωρίς το μπόνους των βολών (ύστερα από 130 δευτερόλεπτα αγώνα)- κατάφερε με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Γιάννη Μπουρούση (7π. στα πρώτα 3΄), να προηγηθεί με 9π. (15-6, 5.30''). Με την είσοδο του Μπατίστ, η ομάδα του Ομπράντοβιτς κατάφερε να συμμαζέψει την κατάσταση και τουλάχιστον να κρατήσει την επαφή της με το σκορ (17-22, 10΄).
Με έξι πόντους του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους σκορ 9-6, με αποτέλεσμα να επαναφέρει τη διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων (31-23). Αφού προηγήθηκαν δύο πρώτης τάξεως χαμένες ευκαιρίες για τους τυπικά φιλοξενούμενους να ενισχύσουν το προβάδισμά τους, ανέλαβαν δράση οι Μπατίστ και Σάτο, οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές του Τριφυλλιού στο υπέρ τους επιμέρους σκορ 16-6, που το έβαλε μπροστά στο φινάλε του ημιχρόνου (39-37).
Με την επιστροφή του Μπουρούση στο παρκέ, άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού στην άμυνα. Σε ό,τι αφορά το άλλο μισό του παρκέ, δύο εύστοχα "κολλητά" τρίποντα από τους Παπανικολάου και Τεόντοσιτς, αποτέλεσαν την αφετηρία για το ερυθρόλευκο σερί 12-0 και το +7 (49-42) στα μισά της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Ιβκοβιτς κατάφερε αυτή τη φορά να συντηρήσει το προβάδισμά της, μπαίνοντας στην τελική ευθεία με προίκα πέντε πόντων (58-53).
Το +5, ωστόσο, έκανε... φτερά πολύ γρήγορα και γι' αυτό φρόντισαν οι Διαμαντίδης και Σάτο, οι οποίο έβαλαν την ομάδα τους για πρώτη φορά στο +3 (62-59, 34΄). Το ματς κύλησε στα όρια του ντέρμπι μέχρι τέλους, με τον Τεόντοσιτς να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, ευστοχώντας σε τρίποντο με ταμπλό (66-64) και τον κορυφαίο της αναμέτρησης, Γιάννη Μπουρούση να... τελειώνει τη δουλειά. Με 4 πόντους του διεθνούς σέντερ και μία εξαιρετική άμυνα πάνω στον Διαμαντίδη, ο Ολυμπιακός πήγε στο +5 (70-65), μόλις 44 δεύτερα πριν από το τέλος. Ακολούθησε ένα άστοχο τρίποντο του Νίκολας, 2/2 βολές του Μαυροκεφαλίδη για το 72-65, το οποίο ουσιαστικά έγραψε και τον επίλογο στις πράσινες βλέψεις για κατάκτηση του Κυπέλλου, παρά το εύστοχο τρίποντο του Φώτση στα 20'' πριν από το τέλος.
Τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων (με πρώτο τον ΠΑΟ): 17-22, 22-15, 14-21, 15-16

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...