sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Νέο μήνυμα» του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Στο μήνυμα, ο Μπιν Λάντεν χαιρετίζει τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο και καλεί τους μουσουλμάνους να εκμεταλλευτούν «τη σπάνια αυτή ιστορική ευκαιρία» για να επαναστατήσουν.
Μήνυμα που φέρεται να ηχογράφησε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν λίγο πριν το θάνατό του δημοσιοποιήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστότοπους, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).
Στο μήνυμα, ο Μπιν Λάντεν χαιρετίζει τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο και καλεί τους μουσουλμάνους να εκμεταλλευτούν «τη σπάνια αυτή ιστορική ευκαιρία» για να επαναστατήσουν.
Το ηχογραφημένο μήνυμα διάρκειας 12 λεπτών και 37 δευτερολέπτων απευθύνεται στους μουσουλμάνους των αραβικών εξεγέρσεων των τελευταίων μηνών και προτείνει τη δημιουργία ενός Συμβουλίου που θα αναλάβει να παρέχει επαναστατικές συμβουλές και να αποφασίζει ποιά είναι η καλύτερη στιγμή για τη διάδοση των εξεγέρσεων στο
μουσουλμανικό κόσμο.
Στο μήνυμά του δεν αναφέρεται στις εξεγέρσεις στη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη, ο μπιν Λάντεν. «Βρίσκεστε μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι και μία σπάνια και ιστορική ευκαιρία να ξεσηκωθείτε μαζί με την Ούμα (μουσουλμανική κοινότητα) και να απελευθερωθείτε από την υποτέλεια στις επιθυμίες των εξουσιαστών, το νόμο που έχει φτιάξει ο άνθρωπος και τη δυτική κυριαρχία», αναφέρει.
«Στους ελεύθερους επαναστάτες σε όλες τις χώρες: επιμείνετε στις πρωτοβουλίες σας και αποφύγετε τις διαπραγματεύσεις γιατί δεν υπάρχει κοινός τόπος ανάμεσα στους ανθρώπους της αλήθειας και τους ανθρώπους του ψέματος», επισημαίνει ο μπιν Λάντεν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το CNN και το αλ Τζαζίρα, προσωρινός ηγέτης της αλ Κάιντα ανέλαβε ο Σαΐφ αλ-Αντελ, πρώην μέλος των αιγυπτιακών ειδικών δυνάμεων, το όνομα του οποίου προτάθηκε σε συνάντηση «έξι ή οκτώ στελεχών της οργάνωσης» στις 10 Μαΐου στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν. Επικεφαλής των επιχειρήσεων της αλ Κάιντα διορίστηκε ο Μοχαμάντ Μουστάφα αλ Γιαμανί. Τα δίκτυα επικαλούνται πληροφορίες από τον Νουμάν Μπεν Οτμάν, λίβυο πρώην εξτρεμιστή που απαρνήθηκε την ιδεολογία της αλ Κάιντα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...