sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Πλημμύρισε» το Σύνταγμα από... Αγανάκτηση




«Πλημμύρισε» το Σύνταγμα από... Αγανάκτηση. Η συγκέντρωση ξεπέρασε σε όγκο και παλμό τα ραντεβού των προηγουμένων ημερών.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, νέοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, απόμαχοι της ζωής ήταν εκεί με σφυρίχτες, κατσαρολικά και σχημάτισαν ένα πολύχρωμο πλήθος όχι μόνο στη κεντρική πλατεία αλλά και στους γύρω δρόμους.





Τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, με κεντρικό το ρυθμικό «κλέφτες-κλέφτες».





Αρκετοί φρόντιζαν να εξασφαλίσουν χώρο, πάνω στην πλατεία, προκειμένου να στήσουν τη σκηνή τους και μαζί με άλλους «Αγανακτισμένους» να περάσουν το βράδυ μακριά από το σπίτι τους.





Μάλιστα φρόντισαν να συγκροτήσουν ομάδες για τη καθαριότητα, την ιατρική φροντίδα ακόμη και για το χωροταξικό σχεδιασμό.

Μπόρα ήταν και πέρασε

Στη Θεσσαλονίκη η βροχή κράτησε προς στιγμή τον κόσμο μακριά από το Λευκό Πύργο. Ομως, όταν πέρασε η μπόρα οι «Αγανακτισμένοι» ξεχύθηκαν στους δρόμους που οδηγούσαν στο γνώριμο σημείο των ραντεβού των τελευταίων πέντε ημερών.



Κάθε ένας από τους διαδηλωτές μπορούσε να λάβει το λόγο, να εκφράσει τις απόψεις του και να κάνει τις δικές του προτάσεις για τις επόμενες κινήσεις του κινήματος των «αγανακτισμένων».



Οι «Αγανακτισμένοι» της Ευρώπης ενώθηκαν

Οι «Αγανακτισμένοι» βγήκαν στην Πιάτσα Ντουόμο του Μιλάνου, στην πλατεία της Βαστίλης στο Παρίσι, ενώ στις πλατείες Ρόσιο και Τσιάδο, της Λισαβώνας το πλήθος συγκεντρώθηκε και έστησε σκηνές.





Το μεσημέρι της Κυριακής οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» βρέθηκαν ξανά στην "Πλάθα Καταλούνια" στη Βαρκελώνη. Οι συγκεντρωμένοι είχαν απομακρυνθεί βιαίως προχθές από την αστυνομία, ώστε τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τον χώρο για τον τελικό του Champions League.



Οταν τελείωσε η γιορτή του ποδοσφαίρου χρειάστηκε ένα κάλεσμα μέσα από το facebook και το twitter και σε ελάχιστο χρόνο το πλήθος επέστρεψε στην πλατεία.





real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...