sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ο ΗΘΙΚΟΣ - Βγήκε από το μπάνιο γυμνός και επιχείρησε να βιάσει την καμαριέρα


Για κοίτα ρε κάτι μούτρα που ήρθαν να μας διδάξουν ηθική...

Οι αμερικανικές Αρχές κατέβασαν την τελευταία στιγμή τον 62χρονο γενικό διευθυντή του ΔΝΤ από την πτήση προς το Παρίσι. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για «ανάρμοστη συμπεριφορά» εις
βάρος υφσταμένης του. ( Πηγή: REUTERS)

ΝΕΩΤΕΡΑ: Βγήκε από το μπάνιο γυμνός και επιχείρησε να βιάσει την καμαριέρα

 
ε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης προσήχθη ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ώστε να δώσει εξηγήσεις για απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης σε 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Air France στο αεροδρόμιο JFK, λίγο πριν απογειωθεί για Παρίσι.
H αστυνομία της Νέας Υόρκης εκτιμά ότι θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, απόπειρα βιασμού και ομηρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν. "Αναμένουμε ότι πρόκειται να συλληφθεί επίσημα και να του απαγγελθούν κατηγορίες μέσα σε μια ώρα", δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με "ελαφρά τραύματα" μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.
"Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά", είπε ο Μπράουν. Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο - το Sofitel στην Times Square- , και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά - ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο.
Ο Στρος-Καν, που θεωρείται ως πιθανός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον ερχόμενο Απρίλιο και προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του Νικολά Σαρκοζί, επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Air France το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση για το Παρίσι, ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν.
Ο ίδιος ο Στρος Καν μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι είναι αθώος.
Ο κ. Στρος Καν θα μετέβαινε στο Βερολίνο σήμερα για συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση χρέους στην Ευρώπη με έμφαση σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στο στόχαστρο των ΜΜΕ και πολιτικών αντιπάλων στη Γαλλία καθώς θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του σε μία πολυτελή Porsche πράγμα που τον έβαλε στο στόχαστρο καυστικής κριτικής περί "σοσιαλιστών της σαμπάνιας". Εκφράζεται λοιπόν η υπόνοια ότι ίσως και η υπόθεση αυτή είναι ένα επεισόδιο του πολέμου αυτού.
Σύμμαχός του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας ότι υπάρχει οργανωμένη καμπάνια εναντίον του για να σπιλωθεί η δημόσια εικόνα του. Ωστόσο και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δώσει αφορμή για σχόλια καθώς έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε ροζ σκάνδαλα.
Πάντως σε περίπτωση δίωξης η καριέρα του ως τεχνοκράτη και ως πολιτικού έχει καταστραφεί.
Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.
Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα "σφάλμα κρίσεως" που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.
Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.
  dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...