sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αντώνης… μίστερ φόρτε

thumb
Του Αντώνη Δελλατόλα
Εύκολα και γρήγορα. Αυτή είναι η συνταγή του Α. Σαμαρά για να βγούμε από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που διερχόμεθα.
Προτού εντρυφήσουμε στο αναλυτικό πρόγραμμα που οσονούπω θα μας αποσταλεί, ας κάνουμε εκ του… προχείρου – και όπως από τηλεοράσεως αντιληφθήκαμε – ορισμένες παρατηρήσεις.
Δεν ακούσαμε αναλυτικά τι θα κάνει με τις δημόσιες δαπάνες. Και δεν εννοώ το εύκολο «θα πατάξω τις σπατάλες στα νοσοκομεία», αλλά τι θα γίνει με τις
δημόσιες υπηρεσίες, τις απολύσεις, τους χιλιάδες συμβασιούχους, τις πλεονάζουσες κρατικές εταιρείες… Το να λες γενικώς «θα σταματήσω τις προσλήψεις για τρία χρόνια» δεν λέει τίποτα, αφού ούτε και τώρα γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο.
Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις για τη φορολογία στις επιχειρήσεις, αλλά πόσο εφικτό είναι να είσαι υπέρ της επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα να εναντιώνεσαι σε επιχειρηματικές κινήσεις για ψηφοθηρικούς λόγους;
Η πρόταση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και το όφελος από αυτό, του 1,5 δισ. ευρώ, είναι, εκτός από αίολη, και επικίνδυνη περιβαλλοντικά.
Με ποιον μηχανισμό θα αποτρέψει να ξεκινήσει ένα κίνημα αυθαιρεσίας με σύνθημα «φτιάξε γρήγορα ένα αυθαίρετο για να το δηλώσεις»;
Τελειώνω το σημείωμα με δυο επισημάνσεις πολιτικού χαρακτήρα:
Ένα μεγαλοπρεπές «mea culpa» για όσα κόστισε στον τόπο η πενταετία Καραμανλή δεν άκουσα. Θα μπορούσε να τη συμπεριλάβει στην παράγραφο με τα… αυθαίρετα! Θα ήταν χρήσιμο για τη Ν.Δ. και το πολιτικό σύστημα.
Τα 60 δισ. που χρειαζόμαστε για το 2012 δεν μας είπε ακριβώς από ποιους και πώς θα τα πάρουμε. Λεπτομέρειες θα μου πείτε!
Άρα ο Σαμαράς θα πρέπει να πει καθαρά από ποιους θα πάρει τα λεφτά και κυρίως ποιοι είναι αυτοί που θα επιλέξει να κάνουν τη δουλειά, με γνώσεις και διάθεση να «ματώσουν». Έτσι, για να θυμηθώ κι εγώ μια παροιμία που λένε στο δικό μου το χωριό, που είναι σε νησί, «αν δεν βρέξεις κώλο, ψάρια δεν πιάνεις» (μετά συγχωρήσεως).

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...