sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ισπανία | Μία εξέγερση… αραβικού τύπου!

«Τις επαναστάσεις δεν τις κάνουν οι πεινασμένοι, αλλά οι χορτάτοι που δεν έφαγαν τρεις μέρες.»
 Με ενδιαφέρον παρακολουθώ αυτές τις ώρες, την (σε πολύ πρώιμο στάδιο) εξέγερση που πραγματοποιείται στην Ισπανία, μία εξέγερση με άρωμα αραβικό.
Από την περασμένη Κυριακή χιλιάδες νέοι ξαγρυπνούν στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης Πουέρτα ντελ Σολ (αλά Ταχρίρ) και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και την οικονομία της ανεργίας. Όλα αυτά εν όψει των τοπικών
εκλογών του Σαββατοκύριακου!
Σε μία χώρα όπου εδώ και δύο χρόνια ο δείκτης της ανεργίας σκαρφαλώνει σε επίπεδα παγκοσμίου ρεκόρ (πλέον είναι στο 44,6% για κάτω των 25), η ώρα της εξέγερσης έφτασε.
Με βασικά συνθήματα «Αληθινή δημοκρατία χωρίς ρεμούλες», «Οι ένοχοι να πληρώσουν για την κρίση», «Αν δεν μας επιτρέπετε να ονειρευόμαστε, δεν θα σας επιτρέπουμε να κοιμάστε», χωρίς καμία κομματικοποιημένη πρωτοβουλία, αλλά με οργάνωση και συντονισμό από τα μεγάλα social networks, οι εξεγερμένοι δείχνουν πώς δεν αστειεύονται.
Σημαντική επίσης παρατήρηση, πως οι ίδιοι ελέγχουν τις κινητοποιήσεις, ώστε να μην ανοίξει μύτη, να μην πεταχτεί πέτρα, να μην δημιουργηθεί το οποιοδήποτε συμβάν, που να δικαιολογήσει χρήση βίας από την αστυνομία, και ταυτόχρονα, πρόκειται για γεγονός, που μαζικοποιεί το κίνημα, και ασκεί παρακίνηση σε περισσότερους νέους (μη εξοικειωμένους με «αγώνες») να συνταχθούν..
Όλα αυτά, ενώ έχει έρθει η σειρά και των νέων της Βρετανίας να κινητοποιηθούν. Μία ακόμα πιο δύσκολη αρχή εξέγερσης, αφού, εκεί η αστυνομία δεν… αστειεύεται, και όχι μόνο καταστέλλει και συλλαμβάνει, αλλά και τιμωρεί…
Αν συνεχίσουμε έτσι σαν κράτος πάντως, δεν θα αργήσει και η δική μας ώρα..
ΥΓ: Θέλω να πω, πως μπορεί σαν χώρα να είμαστε σε μαύρο χάλι, αλλά ακόμα και τώρα, κουτσά στραβά, ένα πιάτο φαΐ υπάρχει στο τραπέζι μας… Όταν διακυβευτεί και αυτό, τότε θα αρχίσουν τα… όργανα.


neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...