sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τραυματίας διαδηλωτής σε βαθύ κώμα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμα μία φορά το κέντρο της Αθήνας, καθώς άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να προκαλέσουν επεισόδια και να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ. Mάλιστα, ένας από τους τραυματίες χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και βρίσκεται σε βαθύ κώμα.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί. Ωστόσο,
κρίσιμη είναι η κατάσταση ενός 31χρονου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας με τραύμα στο κεφάλι. Ο τραυματίας χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε βαθύ κώμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ του Κρατικού Νίκαιας, ο τραυματίας Γιάννης Κάφκας, μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) διεκομίσθη σε «προθανάτιο κατάσταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες των ΜΑΤ θεωρούνται ύποπτοι για τον σοβαρό τραυματισμό και κρατούνται, ενώ ένταση επικράτησε στο νοσοκομείο της Νίκαιας όταν ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στο γραφείο του Διοικητή θέλοντας να ενημερωθούν για την κατάσταση υγείας του 31χρονου.

Στο χειρουργείο μπήκε, όμως, και μια γυναίκα διαδηλωτής, που δεν έχει σοβαρά τραύματα.

Τα πνεύματα άναψαν όταν η κεφαλή της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στη Βουλή. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Βουκουρεστίου και την Πανεπιστημίου, ενώ οι ταραχοποιοί προχώρησαν προς τα Εξάρχεια, όπου έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και προκάλεσαν γενικευμένες φθορές στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Ένταση είχαμε και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών, ενώ προχώρησε σε τουλάχιστον 24 προσαγωγές.

Οι δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι. Ο ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς πάνω του βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ενώ ο δεύτερος για φθορά σε τζαμαρία στην οδό Χέυδεν.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...