sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αρχιμανδρίτης διέκοψε στη μέση τη νεκρώσιμη ακολουθία


Προσέβαλε την οικογένεια του νεκρού κατά τη διάρκεια της κηδείας μπροστά σε εκατοντάδες κόσμο. Ο λόγος για  τον Αρχιμανδρίτη  π. Αμφιλόχιο Σαμοίλη που σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", ο οποίος προκάλεσε με τη συμπεριφορά του μεγάλη αναστάτωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στη Θέρισο.
Τη σχετική καταγγελία στην εφημερίδα έκανε ο πρόεδρος των γραφείων τελετών Ανατ. Κρήτης Κωνσταντίνος Πιτσικάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσικάκη το "ποτήρι ξεχείλισε οταν ο Αρχιμανδρίτης έκοψε στη μέση τη νεκρώσιμη
ακολουθία και πρόσβαλε τα μέλη της οικογένεια ενός νεκρού, επειδή μετέφεραν το νεκρό στην εκκλησία και οχι στο σπίτι τους.
Σημειώνεται δε, οτι το περιστατικό έφθασε μέχρι τα αφτιά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.
Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Πιτσικάκης "είχαμε συνεννοηθεί εμείς ως γραφείο τελετών και η οικογένεια του νεκρού με το ναό και με τον π. Αμφιλόχιο για την έναρξη της τελετής της κηδείας στις 5 το απόγευμα και της φιλοξενίας του νεκρού στο ναό μια ώρα νωρίτερα.
Για να μπεί όμως ο νεκρός στις 4 το απόγευμα μέσα στην εκκλησία πρέπει ο ναός να είναι ανοιχτός όμως και καθυστερήσαμε. Δεν ήταν το πρόβλημα όμως εκεί. Στα μισά της τελετής σταματά ο Αμφιλόχιος και βγαίνει στην Ωραία Πύλη και αρχίζει να λέει στην οικογένεια: Ντροπή σας, εδω είναι οίκος του Θεού και έπρεπε να πάτε το νεκρό στο σπίτι σας. Ρωτά την οικογένεια τι πρόβλημα έχει και δεν μπορεί να τον πάει στο σπίτι της τον άνθρωπο ή αν έχει άλλους λόγους που δεν μπορεί να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της..."
Ο κ. Πιτσικάκης τόνισε οτι "το χθεσινό περιστατικό δεν ήταν το μόνο που έχει σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς μια άλλη φορά έβγαλε έξω από το ναό τα λουλούδια από μνημόσυνο, τη στιγμή μάλιστα του μνημοσύνου".
Σύμφωνα με δηλώσεις του π. Αμφιλόχιου στη Ν.Κ ο ιερέας ανέφερε χαρακτηριστικά οτι " αυτοί το ερμηνεύουν διαφορετικά οτι τους πρόσβαλα, ενώ εγώ δεν έθιξα κανένα κεκοιμημένο. Είπα οτι είναι καλό τους νεκρούς μας να τους πηγαίνουμε ως πράγμα ιερό στα σπίτια μας."

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...