sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Ζητούν αναδρομικά μέχρι και 250.000 ευρώ

Yπάρχει τέως βουλευτής που ζήτησε αναδρομικά 233.000 ευρώ και δικαιώθηκε. Εκκρεμούν άλλες 800-850 αιτήσεις όπου οι "εθνοπατέρες" που ζουν φαίνεται σε άλλο... πλανήτη απαιτούν να πάρουν από 130.000 ως και 250.000 αναδρομικά στις συντάξεις τους.
Αν γίνει δεκτό το αίτημά τους τελικά, τότε ένας βουλευτής με μακρά θητεία άνω των 18 θα δικαιούται περίπου 100.000 ενώ ένας βουλευτής με θητεία περί τα πέντε χρόνια θα πάρει κάπου 5.000 ευρώ...

Αν δικαιωθούν στο σύνολό τους οι βουλευτές τότε ο ελληνικός λαός θα κληθεί να τους πληρώσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ!
Όπως αποκάλυψε η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή - κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - περίπου 850 συνταξιούχοι βουλευτές επιμένουν να ζητούν να λάβουν αναδρομικά αυξήσεις, επί το πλείστον στη βάση της αντίστοιχης ρύθμισης που έχει γίνει για τους δικαστές (περίοδος 2003 - 2007), κι είναι θέμα χρόνου να βγει η τελική δικαστική απόφαση.
Μάλιστα η κ. Καλδή ζήτησε από το Κοινοβούλιο, επικαλούμενη εμμέσως πλην σαφώς φόρτο εργασίας, να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.
Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος - όπως υπενθύμισε και κατά την επίμαχη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης - έχει δεσμευτεί εκ μέρους των «300» ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν οποιαδήποτε αύξηση.
Κοντός ψαλμός...!

dete.gr

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...