sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τι να σου πει και σ(ι)ένα;

Είσαι ο βασιλιάς της Ευρώπης κι εκείνη απλώς προσπαθεί να σου μοιάσει. Πώς ήταν δυνατό η Σιένα να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, όταν αυτός έχει βάλει στο μάτι το έκτο; Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε 77-69 στον ημιτελικό του Final 4 της Βαρκελώνης και προβάρει το έκτο αστέρι. Κορυφαίοι Καλάθης και Φώτσης για τους νικητές, που μετά από ένα κακό πρώτο 15λεπτο δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής τους. Αντίπαλος στον τελικό της Κυριακής (17:30) ο νικητής του
Μακάμπι-Ρεάλ.

Πεντάδα-έκπληξη από Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αιφνιδίασε με την επιλογή του να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον Ίαν Βουγιούκα και τον Νικ Καλάθη στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη στην περιφέρεια, πλαισιωμένους από τους Ρομέιν Σάτο και Αντώνη Φώτση. Αντίθετα ο Σιμόνε Πιανιτζάνι προτίμησε να ρίξει από την αρχή στη μάχη τον Μάρκο Γιάριτς, με τους Ντέιβιντ Μος, Μαλίκ Χέρστον, Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς και Μίλοβαν Ράκοβιτς.

Πολλά λάθη, περισσότερα χαμένα ριμπάουντ

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην έναρξη του αγώνα. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα πολλά λάθη και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στα πρώτα τριάμισι λεπτά του ματς, που επέτρεψαν στη Σιένα να προηγηθεί με +4 (7-11). Πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, Ράκοβιτς και Μος φορτώθηκαν με δύο φάουλ, αλλά ο Λαβρίνοβιτς με επτά πόντους και τα επιθετικά ριμπάουντ στα πρώτα έξι λεπτά συνέχιζαν να κάνουν τη ζημιά στην ελληνική ομάδα (10-15). Το κακό πρόσωπο των πρωταθλητών συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της περιόδου με συνέπεια χάρη σε εκπρόθεσμο καλάθι του Νίκου Ζήση με την εκπνοή η Σιένα να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (17-21). Διαφορά μάλλον… κολακευτική για τον Παναθηναϊκό, που στην πρώτη περίοδο είχε 6 λάθη και 7 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Άργησε, αλλά πήρε μπρος…

Συνεχίζοντας την κυριαρχία της στους αιθέρες (10 επιθετικά ριμπάουντ μετά από 12 λεπτά αγώνα), η Σιένα έφτασε στο +7 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (17-24). Ο Νίκολας με τρίποντο έδωσε προσωρινή ανάσα, ο Παναθηναϊκός περιόρισε τα λάθη και υποχρέωσε σε πολλά τέτοια τους Ιταλούς, ωστόσο το επιθετικό πρόβλημα ήταν εμφανές. Τα τρία φάουλ του Λαβρίνοβιτς πεντέμισι λεπτά πριν το ημίχρονο, αλλά και του Ράκοβιτς δύο λεπτά μετά ήταν πολύ καλά δώρα για το «τριφύλλι», που με δύο γκολ-φάουλ από Βουγιούκα και Καλάθη κατάφερε αρχικά να μειώσει στον πόντο (29-30) και να περάσει μπροστά με τρίποντο του Φώτση (32-30). Οι διαιτητές που σφύριζαν εκατέρωθεν με το παραμικρό από την αρχή του αγώνα, έκλεισαν τα μάτια σε δύο αντιαθλητικά του Καουκένας, αλλά ο Παναθηναϊκός παίρνοντας ώθηση από την καλή του άμυνα, ελέγχοντας καλύτερα τα ριμπάουντ και περιορίζοντας τα λάθη κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 40-36.

Με Καλάθη και Φώτση οδηγούς…

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά με έξι (42-36) και στη συνέχεια μπλόκαρε στην επίθεση λόγω της αστοχίας του από την περιφέρεια, αλλά η Σιένα επιδόθηκε σε μία σειρά λαθών κι ένα ρεσιτάλ χαμένων σουτ (1/12 τρίποντα μετά από 25 λεπτά αγώνα) που δεν της επέτρεπαν να απειλήσει. Οι-σε εξαιρετική βραδιά-Φώτσης και Καλάθης κέρδισαν το τέταρτο φάουλ των Λαβρίνοβιτς και Μος αντίστοιχα (σύντομα ακολούθησε και ο Ράκοβιτς), οι παίκτες του Ομπράντοβιτς εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και η διαφορά έφτασε στο +11, 49-38, τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο. Η Σιένα έβαλε… γκολ μετά από πεντέμισι λεπτά χάρη σε δύο βολές του ΜακΚάλεμπ και το τρίποντο του Φώτση έφερε τον Παναθηναϊκό στο 52-40. Το συγκρότημα του Πιανιτζάνι βρήκε λύσεις από τη γραμμή και ένα τρίποντο του Χέρστον μειώνοντας στους επτά (54-47), ωστόσο οι «πράσινοι»-μιας και η Σιένα φορούσε λευκά-τελείωσαν την περίοδο με λέι απ του Καλάθι και σκορ 56-47.

Δεν κινδύνεψε ποτέ

Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τρίποντο του Χέρστον (56-50) και κερδίζοντας το τρίτο φάουλ του Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά του (61-52) και ο Στόουνρουκ με μία ακόμη «βόμβα» έφερε την ομάδα του ξανά στο -6 (61-55) επτά λεπτά πριν το τέλος. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν πανικοβλήθηκαν. Τροφοδοτώντας τον Βουγιούκα, που δεν είχε αντίπαλο στα κυβικά του (Στόουνρουκ) διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας, 68-57, στα μισά της περιόδου. Το τετράποντο του Καουκένας αναπτέρωσε τις ελπίδες της Σιένα, που 83 λεπτά πριν το φινάλε πλησίασε στους πέντε (72-67). Το καλάθι του Μπατίστ (74-67) και το άστοχο σουτ του Ράκοβιτς απλώς απομάκρυναν και την τελευταία αμφιβολία για τον τελικό νικητή.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 77-69 και το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (17:30), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν πανηγύρισαν την πρόκριση για έβδομη φορά σε τελικό. Άλλωστε γνωρίζουν πως ήρθαν για το τρόπαιο και μόνο αυτό!

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-36, 56-47, 77-69

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 16 (7 ριμπάουντ), Φώτσης 14 (2), Σάτο 6 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (9 ασίστ), Βουγιούκας 6, Καλάθης 17 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου.

Σιένα: ΜακΚάλεμπ 7, Ζήσης 4, Χέρστον 12 (2), Καραρέτο 2, Ράκοβιτς 10, Λαβρίνοβιτς 7 (1), Καουκένας 13 (1), Ρες, Ακιντέλε 4, Γιάριτς, Στόουνρουκ 4 (14 ριμπάουντ), Μος 6.

Διαιτητές: Μιτχάνα (Ισπανία), Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Λοτερμόζερ (Γερμανία)




sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...