Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για τον μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς, τον Κριστόφ Ενροτό, ο οποίος αποφασίζει για το σίριαλ με τον Βέλγο επιθετικό.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Στον Ολυμπιακό από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις που υπήρχαν με τον ατζέντη του Κέβιν Μιραλάς, του Κριστόφ Ενροτό είχαν διαπιστώσει τις προθέσεις του. Ο Ενροτό έλεγε συνεχώς ότι δεν αναγνωρίζει το συμβόλαιο που είχε υπογραφεί το
καλοκαίρι, στο σημείο που αφορούσε την αυτόματη ανανέωση, αν οι πειραιώτες πλήρωναν την ρήτρα αγοράς στη Σεντ Ετιέν.
Αυτό συνέβη και επειδή ο Ενροτό άρχισε τα δικά του, ο Ολυμπιακός προσέλαβε για τη συγκεκριμένη υπόθεση έναν Ισπανό δικηγόρο αυθεντία σε αυτές τις περιπτώσεις. Τσέκαρε το συμβόλαιο και καθησύχασε τους διοικούντες. Ακόμα και αν η υπόθεση φτάσει στην FIFA, οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να την χάσουν. Και μετά ο Ενροτό θα πρέπει να βρει 4,2 εκατομμύρια ευρώ από ομάδα και μάλιστα μετρητά για να φύγει ο πελάτης του.
Εκεί βέβαια, θα προστεθούν και άλλα προβλήματα, αφού δεν μπορείς να έχεις στην ομάδα δυσαρεστημένο ποδοσφαιριστή, αλλά αυτό θα απασχολήσει στους Πειραιώτες μελλοντικά.
Ο Μιραλάς θέλει να μείνει στην ομάδα (για αυτό υπήρχε αισιοδοξία εδώ και μήνες για την παραμονή του), αλλά αποδείχθηκε περίτρανα ότι αποφασίζει ο Ενροτό. Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Ο ατζέντης επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον Βέλγο παικταρά (γιατί πρόκειται για παίκτη με τεράστια ποιότητα), ακόμα και σε θέματα παρεών…
Το θέμα φυσικά είναι να μην φτάσουν οι δύο πλευρές στα άκρα. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βγαίνει εύκολα άκρη. Το σίριαλ Μιραλάς θα παραμείνει στο προσκήνιο και το άσχημο για τον Βέλγο είναι ότι «πάγωσε» μαζί του ο κόσμος. Τον αποθέωσε, τον αγάπησε, τον έκανε Θεό, αλλά αυτός μαζί με τον Ενροτό τα ήθελε όλα και ακόμα περισσότερα!
Πρέπει τέλος να αναφερθεί και ο λόγος που ο Ενροτό είναι τόσο σκληρός διαπραγματευτής, απέναντι στον Ολυμπιακό. Πολύ απλά αυτό συμβαίνει γιατί οι Πειραιώτες δεν τον χρησιμοποίησαν στην αγορά του παίκτη από τη Σεντ Ετιέν. Αν ο Ενροτό, ενεργοποιούσε αυτός την συμφωνία, θα έπαιρνε ποσοστό από την τιμή των δύο εκατομμυρίων ευρώ (το 10%).

gazzetta.gr