sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν

Δέκα χρόνια μετά την επίθεση που συγκλόνισε την υφήλιο στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, ο άνθρωπος που κρυβόταν από πίσω, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας). Οπως είπε ο Ομπάμα, ο ηγέτης της αλ Κάιντα Οσάμα
μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε επιχείρηση "υπό την ηγεσία" των Ηνωμένων Πολιτειών σε μία έπαυλη στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μάχη μεταξύ των ανθρώπων του Μπιν Λάντεν και των αμερικανών κομάντος, η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και κατέληξε με τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι, αλλά και τεσσάρων ακόμα ενηλίκων, εκ των οποίων ο ένας εικάζεται πως είναι γιος του Λάντεν. Νεκροί είναι ακόμα δύο άντρες, συνεργάτες του ηγέτη της Αλ Κάιντα και μία γυναίκα. Εντός της κατοικίας του Μπιν Λάντεν ζούσαν αρκετές γυναίκες και παιδιά.


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μια "μικρή ομάδα", αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει διευκρινίσει αν την αποτελούσαν μέλη της CIA ή των ειδικών δυνάμεων.
Ο μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν από τα πυρά της ομάδας κρούσης, της οποίας κανένα μέλος δεν τραυματίστηκε, τόνισε αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. "Ήταν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση", δήλωσε και πρόσθεσε πως ένα πακιστανικό ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας "μηχανικής βλάβης" αναγκάζοντας όλα τα μέλη της ομάδας να επιβιβαστούν σε άλλο για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.
Το συγκρότημα όπου ζούσε ο μπιν Λάντεν ολοκληρώθηκε πριν από πέντε χρόνια και ήταν καλά προφυλαγμένο με ψηλούς τοίχους και συρματοπλέγματα. Οι άντρες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση στη συνέχεια έκαψαν την έπαυλη φοβούμενοι ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος λατρείας από τους οπαδούς του Λάντεν.
Οι πρώτες πληροφορίες ότι ο μπιν Λάντεν πιθανόν να βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή έφτασαν στις αμερικανικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2010, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν. "Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο άκουσμα της είδησης εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί. Σε δηλώσεις του ο Μπους χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό" το γεγονός. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι ελπίζει η ανακοίνωση της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του εγκεφάλου πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, να παρηγορήσει όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε εκείνες τις επιθέσεις.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...