sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Public Issue: Διατηρεί προβάδισμα το ΠΑΣΟΚ αλλά και πάλι ο κανένας κλέβει τις εντυπώσεις



Απογοήτευση δηλώνει η πλειοψηφία των πολιτών τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Καθημερινή». Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να διατηρεί το προβάδισμά του στην πρόθεση ψήφου και ο Γιώργος Παπανδρέου στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 39% και ακολουθούν: ΝΔ με 30%, ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5% και Οικολόγοι - Πράσινοι με 2%.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Public Issue, 6 στους 10 πιστεύουν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, ενώ δυσαρεστημένοι από κυβέρνηση και αντιπολίτευση δηλώνουν οι 8 στους 10.

Επτά στους 10 πολίτες θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει, ενώ οκτώ στους 10 αισθάνονται κοινωνικά ανασφαλείς. Παράλληλα, 5 στους 10 δηλώνουν πως δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική σκηνή.

Κυβερνήσεις συνεργασίας επιθυμεί το 34% και ακολουθούν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με 23% και η οικουμενική κυβέρνηση με 20%.

Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 42% έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 34%.




stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...