sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Από ρετιρέ της Αρεοπαγίτου σε μεζονέτα της Φιλοθέης για οικονομία

Και ο κύριος ΔΝΤ σε άλλη βίλα με 5.000 € τον μηνα
 
Ο κ. Μπομπ Τράα δεν είναι πια κάτοικος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο σάλος που προκάλεσε η διαμονή του στην περιοχή με τα πιο ακριβά ακίνητα στην Ελλάδα ανάγκασε τον επικεφαλής του ΔΝΤ στη χώρα μας να αναζητήσει άλλη, πιο οικονομική στέγη. Η λύση δεν βρέθηκε σε κάποια φτωχογειτονιά της Αθήνας ούτε και σε μια μεσοαστική συνοικία όπως το Χαλάνδρι. Η Φιλοθέη τελικά
αποδείχτηκε η ιδανική επιλογή, αφού εκεί μένουν από την περασμένη Κυριακή ο κ. Τράα μαζί με τη σύζυγό του Ζιμένα. Η πολυτελής μεζονέτα στο σικ προάστιο κρίθηκε, όπως φαίνεται, λιγότερο προκλητική από το ρετιρέ με θέα στην Ακρόπολη. Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» οι φωτογραφίες από το νέο «παλάτι» λένε πολλά για την εναλλακτική του κυρίου ΔΝΤ.


 
Επιχείρηση «Μετακόμιση»


Η εντολή του επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν προς τον απεσταλμένο του στην Ελλάδα κ. Τράα ήταν σαφής: «Μετακομίστε άμεσα. Το ενοίκιο των 9.100 ευρώ προκαλεί τους Ελληνες». Ο κ. Τράα υπάκουσε και μάλιστα φρόντισε να μετακομίσει πριν από την άφιξη του προϊ­σταμένου του στην Ελλάδα, την περασμένη Τρίτη. Η μετακόμιση έγινε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί. Οι εργάτες έβγαζαν με προσοχή από τη μεζονέτα τα πανάκριβα έπιπλα Roche Bobois, που είχε παρουσιάσει το «ΘΕΜΑ» στο φύλλο της 7ης Νοεμβρίου, η αγορά των οποίων ήταν, όπως φαίνεται, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από λίγες ημέρες εκπρόσωπος του κ. Τράα επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια της μεζονέτας των 250 τ.μ. στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την ενημέρωσε ότι θα έλυναν το συμβόλαιο.

Οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούσαν με προσοχή τους εργάτες και τα φορτηγά που είχαν κλείσει τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. «Να φύγουν από εδώ, δεν τους θέλαμε για γείτονες. Με τα μέτρα που επέβαλαν η δουλειά μου έχει μειωθεί μέχρι και 40%. Εξάλλου, δεν ψώνισαν και ποτέ εδώ», μας λέει καταστηματάρχης της περιοχής. «Εγώ τους ήθελα στην περιοχή μας. Η παρουσία τους μας έκανε να νιώθουμε πιο ασφαλείς, αφού υπήρχε μεγαλύτερη αστυνόμευση», λέει ένας άλλος.



Δύο ώρες μετά, τα φορτηγά με τα έπιπλα και τις οικοσκευές του ζεύγους Τράα έφτασαν στη Φιλοθέη και πάρκαραν μπροστά από μια νεόδμητη, πολυτελή μεζονέτα, άκρως εντυπωσιακή ακόμα και για τα αριστοκρατικά στάνταρ της Φιλοθέης. Ο κ. Τράα περίμενε στον δεύτερο όροφο. Οι εργάτες ανέβασαν τα έπιπλα, ενώ τη μετακόμιση επέβλεπαν άνδρες της Ασφάλειας. Εκεί ήταν και το «ΘΕΜΑ», που απαθανάτισε τη μετακόμιση. Η παρουσία μας προξένησε έκπληξη στον κ. Τράα, που πέρασε στο εσωτερικό της μεζονέτας, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο, έκαναν έναν τυπικό έλεγχο των στοιχείων μας και στη συνέχεια μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρίσουμε.

Από το ενοίκιο των 9.100 ευρώ στις 5.000

Μετά το σκανδαλώδες ενοίκιο των 9.100 ευρώ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος-Καν είχε βάλει ταβάνι 2.500 ευρώ στο ενοίκιο του νέου σπιτιού. Ο κ. Τράα φέρεται να εξήγησε στον προϊστάμενό του ότι με το ποσό αυτό δεν θα μπορούσε να βρει στην Αθήνα μία οικία που θα κάλυπτε τις απαιτητικές ανάγκες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο στη Φιλοθέη νοικιαζόταν προς 5.000 ευρώ, ενώ το κόστος αγοράς του αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ, αφού οι τιμές στην περιοχή αγγίζουν τις 9.000 ευρώ ανά τ.μ. Σημειωτέον ότι το ποσό ενοικίασης αφορά μόνο στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, ενώ ο κ. Τράα θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και του roof garden, με το οποίο επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα.  Το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου έχει συνολικό εμβαδόν 220 τ.μ. και περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, ένα master, ένα μεγάλο σαλόνι με τζάκι, ανεξάρτητη κουζίνα, δύο μπάνια, ένα WC, χώρο 25 τ.μ. με μίνι μπαρ και μπιλιάρδο, αλλά και ανεξάρτητο στούντιο υπηρε­σίας για την οικιακή βοηθό. Προφανώς πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα από την Αιθιοπία που ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες της σε άλλους ενοίκους της μεζονέτας.

Στα συν του διαμερίσματος περιλαμβάνονται η ενδοδαπέδια θέρμανση φυσικού αερίου, το σύστημα κλιματισμού και η μεγάλη αποθήκη, ενώ στο συμβόλαιο προβλέπεται και κλειστό πάρκινγκ δύο θέσεων. Το roof garden έχει εμβαδόν 60 τ.μ. και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μπάρμπεκιου ώστε να απολαμβάνουν το ζεύγος Τράα και οι καλεσμένοι του τις ηλιόλουστες ημέρες. Η θέα της Ακρόπολης είναι πια παρελθόν, αλλά το πράσινο τοπίο και η ηρεμία της Φιλοθέης κερδίζουν στα σημεία των εντυπώ­σεων -και κατά τη γνώμη του επικεφαλής του ΔΝΤ- και των προκλήσεων.

Οι κάτοικοι της περιοχής έγιναν τις τελευταίες ημέρες μάρτυρες των εργασιών ανακαίνισης στο διαμέρισμα. Κανείς, όμως, δεν γνώριζε ότι ο νέος γείτονάς τους θα ήταν ο «κύριος ΔΝΤ».

«ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ»


Ενας από αυτούς είναι ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, ο αρχιτέκτονας της νέας οικίας του κ. Τράα. «Είναι ένα σπίτι που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις», μας λέει, ενώ όταν τον ενημερώσαμε για τη ταυτότητα του νέου του γείτονα, μας είπε χαμογελώντας: «Η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι αναγκαίο κακό. Εγώ, πάντως, τον θέλω για γείτονα, αφού θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Σίγουρα ο ίδιος δεν θα θέλει πολλές σχέσεις με τους γείτονές του, αφού βρίσκεται εδώ για δουλειά και όχι για κοινωνικές συναναστροφές. Θα επιδιώξω, όμως, να τον γνωρίσω, μήπως και του αποσπάσω καμιά πληροφορία για το τι άλλο μας περιμένει», συμπληρώνει αστειευόμενος. Ο ιδιο­κτήτης του ακινήτου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, αρνήθηκε να μας δώσει στοιχεία.

Ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το ενοίκιο των 5.000 ευρώ του ακινήτου, που ούτως ή άλλως είχε βάλει και σε αγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΔΝΤ επέβαλαν στον ιδιοκτήτη και το μεσιτικό γραφείο που μεσολάβησε να υπογράψουν σύμφωνο εχεμύθειας, αφού με τη μεζονέτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει. Κατά τη γνώμη τους, προφανώς, μια πολυτελής μεζονέτα στη Φιλοθέη δεν αποτελεί θέμα πρόκλησης για τον μέσο Ελληνα, ούτε και το μηνιαίο ενοίκιο των 5.000 ευρώ - σε σχέση με τα 9.100 που πλήρωναν. Το να βλέπεις, όμως, και την Ακρόπολη πάει πολύ…



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...