sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Με διαγραφές η υπερψήφιση επί της αρχής


thumb
Ψηφίστηκε επί της αρχής, παράλληλα με τη διαγραφή ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είπε «όχι», το επίμαχο πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές και κατά 130.
Ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε από την ΚΟ του κόμματος τον βουλευτή Πρέβεζας, Ευάγγελο
Παπαχρήστου, διότι καταψήφισε.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση επετέθη στην κυβέρνηση τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία τέθηκε σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «οι εργαζόμενοι σήμερα δεν χρειάζονται τους εύκολους εργατοπατέρες. Θέλουν κανόνες και αυτό διασφαλίζει το νομοσχέδιο αυτό» και ότι γνώμονας είναι το δημόσιο συμφέρον και όχι το πολιτικό κόστος.
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 24 δισ. ευρώ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει ρύθμιση για έναν μηχανισμό διαγραφής χρεών σε επόμενο νομοσχέδιο. Παράλληλα προανήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο τη λίστα όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου.
Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη επέφερε τροποποίηση στο άρθρο 14, όπου θεσμοθετούνται οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δυνητικά κατώτερες των αντίστοιχων κλαδικών, διαγράφοντας την πρόβλεψη για δωδεκάμηνη ισχύ τους, ενώ υποστήριξε ότι  δεν καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις και ζήτησε «να σταματήσει η κινδυνολογία περί μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα».



topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...