sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Και η Αργεντινή αναγνώρισε ανεξάρτητη Παλαιστίνη

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρτσνερ σε επιστολή της προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοινώνει ότι η χώρα της "αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο εντός των συνόρων του 1967". "Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρτσνερ απέστειλε στον
πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς επιστολή με την οποία τον ενημερώνει ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως Κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο που βρίσκεται εντός των συνόρων του 1967", σύμφωνα με την... ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι και η Βραζιλία προέβη στην ίδια ενέργεια την Παρασκευή.

Αντίδραση του Ισραήλ

Το Ισραήλ έκρινε ως "λυπηρή" και "απογοητευτική" την απόφαση της Αργεντινής. "Η λυπηρή απόφαση αυτή δεν συμβάλει σε τίποτε ώστε να αλλάξει η κατάσταση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Γιγκάρ Παλμόρ. "Είναι μια δήλωση απογοητευτική και αντίθετη με το πνεύμα των συμφωνιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνων καθώς και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις", υπογράμμισε ο κ. Παλμόρ εκτιμώντας ότι "εάν η Αργεντινή θέλει πραγματικά να έχει μια αληθινή συνεισφορά υπέρ της ειρήνης, υπάρχουν άλλοι τρόποι αντ' αυτής της καθαρά ρητορικής ενέργειας" πρόσθεσε.



kontiloforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...