sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τέσσερα εκατομμύρια φτωχά παιδιά πεθαίνουν "από αμέλεια"


Ο μη κερδοσκοποικός οργανισμός "Save the Chlidren" αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί τέσσερα εκατομμύρια θάνατοι παιδιών που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί κατά τα τελευταία 10 χρόνια επειδή τα κράτη απέτυχαν να
βοηθήσουν τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.

Σε άλλη έκθεση, ο οργανισμός των παιδιών του ΟΗΕ, UNICEF, υπογραμμίζει επίσης ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στα παιδιά από τις πλούσιες και φτωχές οικογένειες.

Οι αυστηρές εκθέσεις έρχονται δύο εβδομάδες πριν από μια σύνοδο κορυφής στη Νέα Υόρκη σχετικά με Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Ο στόχος της δραστικής μείωσης της παιδικής θνησιμότητας είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα.

Το μήνυμα των δύο εκθέσεων είναι ότι βοηθόντας μια χώρα να γίνει πλουσιότερη, δεν σημαίνει κατ 'ανάγκη ότι περισσότερες ζωές παιδιών θα σωθούν.

Η οργάνωση "Save the Children" αναφέρει ότι πολλές αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιούν μεθόδους μείωσης των θανάτων που εξυπηρετούν τις ζωές παιδιών από κοινότητες σε καλύτερη μοίρα, ενώ εκείνες που βρίσκονται σε πραγματικά μειονεκτική θέση δεν επωφελούνται.

Αυτό το χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη εξέλιξη.

Η Unicef αναφέρει ότι τα παιδιά από το φτωχότερο 20% των νοικοκυριών των αναπτυσσόμενων χωρών έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από τα παιδιά του πλουσιότερου 20% των χωρών αυτών και με το καιρό η κατάσταση χειροτερεύει και τα ποσοστά αυξάνονται.

Οι οργανισμοί λένε πως όσες χώρες έχουν επικεντρωθεί πραγματικά στα πολύ φτωχά στρώματα, τότε μπορούν να μειώσουν την παιδική θνησιμότητα δραματικά.




Πηγή: bbc news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...