sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η ταξική αλληλεγγύη


Στις μέρες μας είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς μέσα στον ωχαδερφισμό, τον ατομικισμό και το βόλεμα ψήγματα συντροφικής, φιλικής, συναδελφικής, σε τελική ανάλυση ανθρώπινης αλληλεγγύης. Κι όμως υπάρχουν. Υπόκωφα και σιωπηλά κυοφορούνται ειδικά ετούτη την...
περίοδο, εν μέσω κρίσης, τέτοιες εκδηλώσεις, μιας και διαφορετικά, «ο κάθε ένας μόνος του», δεν παλεύεται η κατάσταση. Κι είναι κι αυτό μια εκδήλωση της ανθρώπινης φύσης που αντιστέκεται και εκδηλώνει αντιφατικές συμπεριφορές που ωστόσο ερμηνεύονται.
Ετούτες τις μέρες καταγράφηκαν περιστατικά όπως τα παρακάτω, τα οποία αναπόφευκτα θα πληθύνουν:
-- Εργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, πατέρας τριών παιδιών, δεν μπορούσε να υποβληθεί σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για σοβαρό πρόβλημα υγείας, επειδή του έλειπαν πέντε (!) ένσημα για τη θεώρηση του βιβλιαρίου Υγείας. Η σύζυγός του διαβητική δεν μπορούσε επίσης να προμηθευτεί τα φάρμακά της.
-- Στην Πάτρα, η ΔΕΗ ΑΕ έκοψε το ρεύμα σε δύο πολύτεκνες οικογένειες άνεργων οικοδόμων, με πέντε και τρία παιδιά αντίστοιχα, που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
-- Στο Μενίδι Αττικής, η ΔΕΗ ΑΕ, επίσης, έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι μιας απλήρωτης συμβασιούχου που εργάζεται στο δήμο του Μενιδίου.
-- Επίσης, στην Πάτρα, η ΔΕΥΑ έκοψε την παροχή νερού σε άνεργο οικοδόμο πατέρα τριών παιδιών.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, παρεμβαίνοντας δυναμικά κατάφεραν ο εργάτης της Ζώνης να εισαχθεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπως κατάφεραν και την αποκατάσταση των συνδέσεων ηλεκτρικού και νερού, διαμηνύοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δε θα επιτρέψουν κανένας άνεργος να μείνει χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο.
Τις ίδιες μέρες στο Ηράκλειο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ απέκλεισαν διαδοχικές ημέρες την είσοδο του καταστήματος «Φωκάς» και με στάση εργασίας, επειδή απέλυσε δύο εργαζόμενες στο όνομα δήθεν της κρίσης, στην πραγματικότητα για να αυξήσει την κερδοφορία του αφού τα κέρδη του τριπλασιάστηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια, στα οποία μάλιστα άνοιξε υποκαταστήματα σε 5 πόλεις και αποτέλεσε «μια από τις πιο κερδοφόρες και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις στο λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα», όπως αυτοπαρουσιάζεται. Δίπλα στο «Φωκά» στάθηκε η αστυνομία που επέδειξε ετοιμότητα να καταστείλει μια εντελώς νόμιμη κινητοποίηση ενώ στο παρελθόν δεν ανταποκρίθηκε καν σε καλέσματα του σωματείου, όπως το ίδιο ανέφερε, για την «καταστρατήγηση της Κυριακής Αργίας σε διάφορα καταστήματα της πόλης μας. Αδίκημα που είναι αυτόφωρο!» Και από ότι φαίνεται και αυτή η μάχη θα έχει θετικά αποτελέσματα.
Αυτές οι εκδηλώσεις ταξικής αλληλεγγύης θα πληθύνουν το επόμενο διάστημα γιατί αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο! Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Όλοι μαζί λοιπόν στον ταξικό ανθρωπιστικό αγώνα!

ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...