sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

«Η ιστορία ενός παγκόσμιου ήρωα»

Τον διάλογο σ’ ένα τηλεφώνημα, που έπαιξε τον δικό του ρόλο στην παγκόσμια ιστορία δημοσιοποίησε ένας πρώην υπουργός του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας. Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα ήταν εξοργισμένος από την απόφαση του Λονδίνου να συμμετάσχει στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.


Ο Πίτερ Χάιν, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ, έκανε αυτές τις αποκαλύψεις στη νέα βιογραφία του πρώην προέδρου με τίτλο: «Μαντέλα: Η ιστορία ενός παγκόσμιου ήρωα».

«Ο Μαντέλα με πήρε τηλέφωνο όταν ήμουν υπουργός το 2003 μετά την εισβολή. Μου είπε: «Μεγάλο λάθος Πίτερ, πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί ο Τόνι κάνει κάτι τέτοιο μετά την στήριξη του προς την Αφρική; Θα προκαλέσει τεράστια ζημιά διεθνώς», δήλωσε ο Χάιν στο Press Association.

«Δεν έχω ακούσει ποτέ τον Νέλσον Μαντέλα τόσο οργισμένο και αγανακτισμένο. Ήταν προφανές ότι αισθανόταν πολύ, πολύ έντονα ότι η απόφαση του πρωθυπουργού (...) ήταν λανθασμένη και μου είπε ότι θα κατέστρεφε όλα τα καλά που ο Τόνι Μπλερ κι εμείς ως κυβέρνηση είχαμε επιτύχει».

Ο Χάιν, που έχει γεννηθεί στη Νότιο Αφρική, απάντησε στο Μαντέλα ότι σέβεται τα αισθήματά του, αλλά ότι ο Μπλερ είχε «δράσει με βάση τις πεποιθήσεις του».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...