sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Έβαλε στο "κάδρο του Βατοπεδίου" και τον Καραμανλή η Πελέκη


Βόμβες μεγατόνων εξαπέλυσε η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πέλεκη, που καταθέτοντας την Τετάρτη (15/09) στην εξεταστατική για το Βατοπέδι, έκανε λόγο για πολιτικές επιλογές στις ανταλλαγές οικοπέδων, "δείχνοντας" πλέον τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Η συμβολαιογράφος των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου έσπασε τη σιωπή της και προκάλεσε πολιτικούς σεισμούς.

«Είναι προφανές ότι για τις ανταλλαγές υπήρξε πολιτική απόφαση. Ελήφθη από τον τότε πρωθυπουργό και μεταβιβάστηκε στους τότε υπουργούς του (Ρουσόπουλο, Μπασιακο, Δούκα και Κοντό)» φέρεται να δήλωσε η κα Πελέκη σύμφωνα με βουλευτές.
«Όσοι φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν την ευθύνη και λένε εγώ έδωσα την εντολή», πρόσθεσε η κα Πελέκη.
Η κα Πελέκη, που ήταν η συμβολαιογράφος που χειρίστηκε την πλειονότητα των υποθέσεων ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, φέρεται να είπε ότι θεωρεί πως υφίσταται πολιτική δίωξη επειδή είναι η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη.

" Έχω καταστραφεί επαγγελματικά και κοινωνικά, τουλάχιστον ας αποκατασταθώ ηθικά", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ από αυτή την υπόθεση.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η κα Πελέκη ανέφερε ότι " για μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι, που συνιστούν τον κορμό του κράτους, δηλαδή γνωμοδοτικά συμβούλια, υπηρεσίες της ΚΕΔ, ορκωτοί λογιστές και μία συμβολαιογράφος".

Σε ερώτηση, αν θεωρεί η ίδια ότι θα έπρεπε να πάει και ο πρώην πρωθυπουργός στο Ειδικό Δικαστήριο απάντησε:

εν πιστεύω ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν έχω στοιχεία ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο από αυτή την ανταλλαγή. Αλλά θα έπρεπε ο πρωθυπουργός αντί να πει "δεν ξέρω" να βγει και να πει, ότι ελήφθη μια κυβερνητική απόφαση με νόμιμες υπουργικές αποφάσεις και να καλέσει πέντε εκτιμητικούς οίκους του εξωτερικού να γνωμοδοτήσουν, αν έχασε το Δημόσιο και κέρδισε η Μονή. Θα περίμενα πράγματι να μιλήσει έστω και τώρα ο κ. Καραμανλής".

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...