sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο πρώτος γάμος Eλληνα ομοφυλόφιλου

Ο πρώτος γάμος Eλληνα ομοφυλόφιλου είναι γεγονός! Σάλος έχει ξεσπάσει στα Δωδεκάνησα από την είδηση ότι ένας άνδρας, γέννημα θρέμμα της Ρόδου, παντρεύτηκε τον καλό του στη Μεγάλη Βρετανία. Ο 37χρονος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νησί των Ιπποτών, τα τελευταία χρόνια έχει φύγει από
την Ελλάδα και ζει στο Λονδίνο, όπου εργάζεται ως δάσκαλος. Εκεί γνώρισε και τον 39χρονο Αμερικανό κομμωτή με τον οποίο σύναψε ερωτική σχέση, την οποία πριν από λίγες ημέρες αποφάσισαν να επισημοποιήσουν.
Οι δύο ερωτευμένοι άνδρες όρισαν ημερομηνία γάμου και αφού ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία της Μεγάλης Βρετανίας, πήγαν με τους φίλους τους στο δημαρχείο της περιοχής Eϊντζελ του Λονδίνου. Εκεί ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Μάλιστα, ο Ροδίτης πήρε το επίθετο του συζύγου του! Κατόπιν οι νεόνυμφοι παρέθεσαν μία μικρή δεξίωση για τους «κολλητούς» τους, με τους οποίους γιόρτασαν το ευτυχές γεγονός.
Οπως έγινε γνωστό, ο 37χρονος Β.Σ. και ο αγαπημένος του C.L. ουσιαστικά υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης (civil partnership), το οποίο όχι μόνο επιτρέπει τη συμβίωση ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά και τους κατοχυρώνει δικαιώματα ανάλογα με αυτά που ισχύουν για τα ετερόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Σύμφωνα με τον Ροδίτη, ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν να παντρευτεί τον σύντροφό του -πέρα από την αγάπη που έχει για το πρόσωπό του- ήταν για να εξασφαλίσει τη μόνιμη παραμονή του στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και για να ρυθμίσουν θέματα που αφορούν τα περιουσιακά τους.
Ο ίδιος, μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να επιστρέψει στο αγαπημένο του νησί, στο οποίο θα ζήσει με τον σύζυγό του. Οπως προανήγγειλε, πρόκειται να απαιτήσει την εφαρμογή των προβλεπόμενων δικαιωμάτων που του δίνει το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο έχει υπογράψει, και στη χώρα μας.
Πάντως, να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το σύμφωνο συμβίωσης ισχύει μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, και όχι για τα ομοφυλόφιλα.
Το περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει διχάσει την κοινή γνώμη τόσο της Ρόδου όσο και των υπόλοιπων νησιών των Δωδεκανήσων, αφού το ενδεχόμενο ένα gay ζευγάρι να ζήσει και να ενταχθεί στην τοπική κοινωνία είναι ακόμα πρώιμο. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες προοδευτικές φωνές οι οποίες αποδέχονται την ύπαρξη ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού.
Υπενθυμίζεται ότι για την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η εξέταση των εφέσεων για την ακύρωση των υπ' αρ. 114 και 115/2009 αποφάσεων τού Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τις οποίες είχαν κριθεί ανυπόστατοι οι γάμοι δύο ζευγαριών ομοφυλοφίλων που τελέστηκαν στην Τήλο το καλοκαίρι του 2008, παρουσία του τότε δημάρχου Τάσου Αλιφέρη.

dete.gr

1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...